Välkommen till världen!

Senaste inlägget var tillägnat Linda... Nu är det andra grejer på gång.

Det här inlägget är till lilla Ingrid!

Jojo, du kom som utlovat den 25:e. Punktlig tjej! Jag tror det är en bra egenskap. Du har nu spenderat ca 4½ timme i det fria. Hur är det Ingrid, känns det bra att ha lämnat mammas mage en gång för alla? Det är ett ganska stort steg du har tagit... liksom börjat en ny fas av ditt liv. Livet utanför...magen alltså. :) Men jag hoppas att du ändå får leva innesluten i kärlek resten av ditt liv. Hm, nu blir det här ju ett brev till dig.. men det kanske kan vara kul? Det kanske är svårt att förstå alla orden här.. Mamma kanske kan berätta på ditt språk så att du hänger med. Jag tycker i alla fall att det är grymt kul att du tittat fram! Grattis till dina föräldrar! Var snäll mot dem (fast busa får man ju göra förstås!). Och till sist. Jag ser fram emot att få träffa dig!

Förresten så kan jag tänka mig att det är lite ansträngande att födas. Kanske lite chockartat? Här kommer i alla fall en bit av en sång där texten är skriven av Katarina Nordström och Magnus Westerberg. Sov sött! Det ska jag göra strax.

Somna min vän
Vila här vännen min
Inget kan störa dig nu
Somna och dröm
Natten är varm och öm
Inget kan störa
drömmen är bara din.



Gud, ta hand om Ingrid och hennes föräldrar.
Håll även din vakande hand över min bror.

Om en svägra.

En grym sådan som håller på att lära sig spela gitarr. Därför vill jag tillägna detta inlägg till Svägran! (trots att inlägget kommer handla om en massa annat...) Jag tog upp en gitarr hit till Lule men en sträng gick av och sen har det inte spelats mycket på den... Dumt! Men du Linda! Det där om fredagstankar lät bra tycker jag! Lite fredagsfilosofi är alltid trevligt! Kör på det!

Jag var hemma i helgen i alla fall. Träffade nya ungdomsledaren i kyrkan. Han verkar vara en skön kille! I söndags var det välkomstmöte för honom. I lördags var Daniel och jag till Skeppsmalen och låg på klipporna och solade. Åh, vad det var skönt! Höra havet klucka mot klipporna och fåglarna skrika lite då och då. Visst låter det idylliskt? Det var det. Sen innan vi åkte hem grillade vi lite korv, mums!

Måste bara berätta om färden upp hit igen. Jag fick åka bil med Erik och en kille till. Skönt att åka bil istället för buss. Vi lekte billekar hela vägen från Nordmaling till strax innan Luleå. Först valde vi bil+bilfärg och tävlade först till fem. Sedan blev det bara färg på bilarna och sedan produktionsland. Efter det körde vi "20 frågor" eller vad den nu heter den leken. En person tänker på något, vad som helst, och de andra ställer frågor som man bara får svara ja eller nej på. Faktiskt riktigt kul!

Det känns som att det var något annat jag skulle skriva om också men det kommer jag inte på just nu. Jo, förresten, det var att jag skulle lägga upp en bild, men jag har den på USB-minnet och jag ids inte koppla in det just nu. Får blir nästa bloggtillfälle. Ha det gott!

/Maria

Ps. Jonas, grattis till kändispoängen! Grymt att du kände igen honom. Jag har ingen aning om hur han ser ut!

Babbel och en lista

Idag blev vi klara med ett grupparbete. Alltid skönt att få lämna in grejer som är klara. Nu är det bara tre kvar! Ett individuellt och två ytterligare grupparbeten. Men förhoppningsvis blir det lite roligt. Annars blir terminen som är kvar väldigt lång. Vi läser om belastningsergonomi nu och om arbetsplats och arbetsmiljö. Jag tycker det är rätt intressant. Lite krångligt men ändå kul! Det kanske är något jag ska satsa på? Vem vet? Jag kanske blir företagssjukgymnast när jag är färdig? Då får jag gå och gnälla på folk med "usel hållning". ;)

Just nu lyssnar jag på ett gammalt avsnitt av MNK (mammas nya kille) och njuter av pite-Patriks dialekt. När vi, jag å D å pappa, var i Piteå på konsert så fick vi höra lite pitemål! Så skönt dialekt! :)

I går sydde jag lite.. tyvärr tog jag inte något kort på slutresultatet vilket kanske var dumt. Nu är det försent eftersom grejen ligger inpackad och väntar på att hamna i en brevlåda på vidare färd. Ett skepp kommer lastat med en present!

Åh, jag åt stuvad potatis och korv idag. Det är så gott! och jag har kommit på att det blir krämigare och godare sås om man bottenreder. Eller det är liksom lättare att få såsen lagom tjock. Det dumma är bara att mjölkmat så gärna bränner fast i pannan. Vad ska man ha för gryta egentligen? Pappa, vad var det du sa att man skulle ha? Det var nåt med vilken metall det var väl?

Bara för att vara dryg ska jag fylla i en av alla dessa listor.

Vad heter du: Maria
Var bor du: Luleå
Trivs du där: Ja
Brukar du läsa horoskop: Ja, ibland... fast nu är det sällan jag läser någon tidning där det står med. Jag tror inte på vad som står men det kan vara lite kul att läsa ändå... bara för att se hur allmängiltigt det är.
Har du körkort: Jajjemän!
Favoritdjur: Katt tror jag nog
Antal kuddar i sängen: En som jag sover på och två som är prydnadskuddar
Äger du ett busskort: Ja, ett speciellt hollo-kort som finns här i Lule för de som är under 26. Mycket bra att ha, speciellt vintertid! Annars funkar ju cykeln.
Vad åt du till frukost: Fil med banan och flingor
Nästa mål i ditt liv: Oj, vilken fråga... Hm, gifta mig eller ta examen... Vi får väl se vad som kommer först! :)
Hur svarar du i mobilen: "Hej, det är Maria" till de flesta... "Hej"/"tjena"/"hallå" om det är någon jag känner väl.
Antal timmar sömn inatt: Sju timmar
Sov du ensam: Ja
Din hobby: Jag har äntligen kommit på en hobby! Jag gillar att sy och pyssla!
Vad är det för veckodag?: Ja, idag är det torsdag
Vad åt du senast: En gammal torr godis
Vem fick du sms av senast: Susanna
Vem ringde dig senast: Det var nog Daniel det
Godaste ölen du druckit: Jag har faktiskt aldrig druckit öl. Kanske smakat en droppe, men det är inget jag minns direkt...
Vilka hårfärger har du haft: Mest min egen. En period hade jag blonda slingor i håret
Vad såg du senast på TV: Hmm, jag minns inte. Det var för två veckor sedan. Jag minns inte vad det var för program.
Vad läser du för bok just nu: Förutom kurslitteratur läser jag en bok som heter Dykaren av Håkan Östlundh
Längd: Typ 162 cm
Skostorlek: 38-39
Hårfärg: Varken blond eller brun... har hört att det kallas cendré eller nåt.
Är du kär i någon: Ja, väldigt kär i min älskade Daniel
Vad gör du om ett år: Sitter och borde skriva på min C-uppsats men har istället fastnat i något annat spännande.
Önskar du att du bodde någon annanstans: Närmare Daniel i så fall
Dricker du: Jo... men mest mjölk... alkohol håller jag mig borta från.
Vilken parfym använder du: Green Tea - Elisabeth Arden kan den kanske heta.
Vilka skor använder du: Lite olika... Jag varierar mellan vita, bruna och grå för tillfället.
Dagens klädsel: Jeans och en turkos huvtröja som det står fresh life på.

Nu ska jag göra något vettigt. Ringa mamma till exempel.

Snart slut på helgen

Nu har de precis åkt... :( Alltid lika tråkigt när man inte får träffas längre. Jag har lite disk som väntar på mig, men jag ville skriva av mig lite först..

Helgen har varit bra. Fästmannen och pappa kom i torsdagskväll. Då blev det kvällsfika och så var det typ dags att lägga sig. På fredagen hade jag lektionsfritt så vi sov länge och drog ner på stan sen. Hittade en tröja och skjorta till pappa, jacka, tröja och t-shirt till Daniel och stövlar och jacka till mig. Fika hann vi också göra. På hemvägen svängde vi förbi Erik med en väska som hans mor skickat med upp. Erik bjöd på fika och trevligt sällskap. Jag hängde inte riktigt med i samtalet som fördes, men jag tror att grabbarna hade ganska trevligt. Jag satt och njöt av den härliga dialekten! Vi kom hem igen vid fyratiden och då var det bara för mig att göra mig iordning för kvällen. Jag drog iväg på körsittning med rocktema och hade trevligt där. Gubbarna hemma hade varit ute och ätit och tittat på några program på datorn.

Lördagen startades även den med skön sovmorgon. Sen blev det utflykt i Luleå skärgård. Vi tog bilen till ett ställe som jag inte vet vad det heter och som jag inte orkar kolla upp vad det heter men om du väldigt gärna vill se det så kan jag nog hitta dit om du har en bil och gärna vill åka dit! Vi gick ut på isen och hittade lä bakom en rishög/blivande brasa. Mycket skönt! När vi i princip ätit klart kom de som dragit ihop brasan och berättade att de just ringt polisen och förvarnat om att de skulle elda lite. Jaha, vi fick snällt packa ihop våra saker så att de kunde tända på! Så kan det gå!
Istället för att åka direkt hem drog vi till Storheden för att se om de hade vinterkängor men vi gick bet. Det blev lite mat handlat istället innan vi kom oss hem. Här tog  vi det piano ett tag innan pappa rengjorde ugnen och jag och Daniel fixade med maten. Jag försökte mig på att undersöka pappas axel också som han haft ont i... (Jag måste öva lite mer på undersökningsbiten känner jag.) Senare drog vi iväg till Piteå för att lyssna på Piteå gospel och på Ida Sand  med  Gund for Hire. De spelade på en musikfestival som hette 24.

Idag har vi tagit det lugnt bara. Spelade lite spel på förmiddagen. Fikade lite. Tog en promenad upp på mjölkuddsberget. Innan de åkte hem åt vi middag tillsammans så det är den disken jag ska ta reda på. Eller bara grytorna faktiskt.

En bra helg! Som gick lite för fort...

image138
image135
Tulpaner som tecken på att jag nu accepterat att våren får komma

Bloggtoppen nästa?

Full fart på bloggen... not!
Jag är nog så långt ifrån alla bloggtopplistor som det är möjligt.

Jag är nu på sydligare breddgrader, nämligen Luleå. Vaddå sydligt tänker du kanske? Jo, men om man jämför med Gällivare så. Min förklaring till den dåliga uppdateringen är varken att det varit så tråkigt att jag inte haft något att skriva om, eller att det har hänt så mycket att jag inte hunnit skriva utan bara att det inte har blivit av. Så om ni hemskt gärna vill veta mer detaljer om praktiken får ni fråga. Det är i alla fall grymt skönt att vara tillbaka i Lule igen!

Nu är första veckan i skolan avklarad. Inga föreläsningar imorgon. Passar bra eftersom Daniel och pappa kommer ikväll! Det ska bli kul att träffa dem fastän det bara var fyra dagar sedan sist. Så nu ska jag väl se till att få lite mat i mig och sen damsuga golvet så att inte de som sover på golvet får damm i lungorna.

Jo, men just! Jag ska berätta om min morgon. Normalt brukar jag snooza ett par gånger (eller fler) innan jag masar mig från sängen och försöker vakna till liv. I morse hade jag ställt klockan på halv sju, jag ville ha extra gott om tid eftersom jag skulle duscha. Klockan ringde 06.30, jag tryckte på snooze, somnade om.... Klockan ringde igen 06.40 och jag tryckte på snooze. Snart började jag piggna till och öppnade ögonen trots att klockan inte ringt en tredje gång. Jag kände mig ovanligt utvilad och tittade på klockan för att se hur många minuter till jag kunde dra mig innan jag verkligen var tvungen att kliva upp. Klockan visar 08.05!!! Panik panik panik!!! Skolan börjar om 10 minuter!! Jag blev klarvaken. Tvättade ansiktet. Raggardusch. På med kläder. Lagomt förvirrad och stressad packar jag ner block och penna i väskan. Inser att fukost blir svårt att hinna med. På med ytterkläder, svepte ett glas fil, tog ett äpple i handen och gick iväg. Jag kom nästan i tid... Jag missade bara allra första inledningen. Men hjälp vilken stress!!! Jag slog nog personligt rekord i att från sovande komma till skolbänken och lyssna på föreläsning!

Håll ut! Jag ska uppdatera er med bilder såsmåningom. Från Gällivare... min favoritvinterort hittills.

RSS 2.0