Slutet... eller början.

Vill börja med att skriva en låttext. En fin skolavslutningsssång som jag sjöng på lågstadiet.

Sommarlov vi väntat på
sommar vi snart ska få
Visst är fröken och skolan bra
men sommarlov vill vi ha!

Idag fick jag sommarlov. Så nu börjar sommaren... och värmen... och allt som hör till den tiden. Det ska bli väldigt skönt att komma hem till mina käraste nära! Jag åker hemåt imorgon så ikväll har jag packat väskorna och rensat lite i skafferiet. Imorgon blir det sista rycket med att bära ut sopor, packa det sista och se till att allt är i sin ordning innan jag drar. Jag ska förresten flytta en soffa imorgon också. Jag ska nämligen agera förråd i sommar. Vem vet? När jag provat att ha en soffa kanske jag alltid vill ha det! :) Vi får väl se, som man säger.

Hm, jag tänkte att jag skulle ha mycket att skriva om, men det har jag inte känner jag.

Det blir introduktion i sommarjobbet under måndag, tisdag och onsdag. Jag kommer att jobba inom hemtjänsten i sommar och det känns bra. Alltid lite spännande från början innan man lärt sig vad alla vill ha hjälp med och vad som förväntas av en, men det brukar gå ganska bra.

Nu blev jag lite sugen på att lägga in lite bilder. Här kommer ett smakprov på hur babyfilten blev som jag sydde till lilla Ingrid. Tyvärr tog jag ingen bild på det färdiga exemplaret, men jag tror att ni kan föreställa er hur det såg ut.


Klicka för att göra bilderna större.

image152
Den här då pappa? Blir du sugen på att segla nu?


Det här är bilder från förra sommaren när jag var i Göteborg, eller snarare Kungälv. Där blev det en tur med kompisens segelbåt. Mycket härlig tur och det var fler än vi som ville spendera dagen på vattnet. Den där sista bilden med klipporna gör till och med mig lite sugen på sommar och sol. Det är ändå något speciellt att få ligga på solvarma klippor och höra havets kluckande och måsarnas skrik. Förresten så vill jag nog tillbaka till Kungälv någon gång. Det var en mysig plats som jag fick ett bra intryck av.

Oj, nu försvann jag iväg i mina tankar en stund. Kom att tänka på kycklingarna som de kläckt på skolan. Jag och en klasskompis stod och beundrade de små dunbollarna en lång stund efter att vi slutat. De flesta var bruna och svarta men det fanns en som var perfekt påskkycklinggul. Dessvärre var det nog hackkycklingen... den hade ett sår i huvudet och blev pickad i ögat ett par gånger... stackarn. Men, hörni, det går ju inte för sig att sitta här halva natten! Jag måste faktiskt sova nu. Å andra sidan om man tänker efter så måste jag inget särskillt. Jag ska ju bara sitta på bussen imorgon!

De fagra blomsterängar och åkerns ädla säd
De rika örtersängar och lundens gröna träd
De skola oss påminna Guds godhets rikedom
att vi den nåd besinna som räcker året om

I denna ljuva sommartid
gå ut, min själ, och gläd dig
vid den store Gudens gåvor
Se, hur i prydning jorden står

Ja, så här välkomnar jag sommaren! Tänk ändå vilken skapelse vi lever i som får uppleva alla årstiders olika charm. Klart att man har sina favoriter, men jag skulle tro att de flesta ändå vill ha lite variation. Tänk om man var tvungen att välja bara en endaste årstid... Vilket svårt val! Det skulle bli svårt att enas om ett beslut som alla är överens om. Det kanske är bra att vi har lite olika så alla får det de gillar bäst! Nu börjar det bli varmt i luften i alla fall och jag ska passa på att låta solen värma mig och därmed inte frysa i sommar! Tack Gud för sommaren!

Sköt om dig!



Vårruset!

image145
Jag vann igår! På vårruset! Alltså inte över alla, men över mig själv. Jag joggade hela vägen och det är jag väldigt nöjd med! 5 km på 34 minuter.

Det blir nog medverkan nästa år också och då ska det gå lite snabbare! :) Efter att massan hade skingrats lite efter starten insåg jag att jag låg bra efter ett par tjejer i blå tröjor som det stod Tornio på, så jag hängde på dem och släppte dem inte ur sikte. Inte för att jag trodde att jag skulle komma om dem men... Framför dem låg tre Kalixtanter men tänkte att jag inte hade någon chans på dem. Men så, vid den andra vattenkontrollen började Tornio gå för att få i sig lite vatten så jag tog in några meter och joggade om dem. Plötsligt låg jag hack i häl på Kalixarna ett tag och tog in på dem lite i taget. Så då bestämde jag mig för att öka lite och komma förbi dem också, vilket jag gjorde! Det kändes ju inte fel med tanke på att jag inte trodde det från början. Det här var mitt första lopp någonsin och det var faktiskt ganska kul! Skönt att det inte var någon riktig tävling med tidtagning och resultatlistor, utan bara en kul grej. En frän sak var att man typ fick poliseskort över gator med rödljus! Poliser stoppade bilarna så att vägen var fri att korsa när man kom! :) Lyxigt! Det var typ halvvägs genom banan och då kände jag att det skulle vara värt att vårrusa igen bara för den sakens skull! :)

Ikväll har jag ätit chokladbollar, sett på film (freaky friday, typ världens roligaste film!) och packat inför sommaren. Nu ska jag bara publicera detta och sedan gå och tugga på tandborsten.

Godnatt vänner!

Ps. Ursäkta de gula bilderna... jag hade visst inte så bra ljus. Ville bara visa upp min fina nummerlapp och medaljen! På den lilla bilden syns bansträckningen. Ds.

Söndagmorgon

Klockan är strax efter sju och här sitter jag. Jag hade bokat tvätttid nu. Det brukar vara ganska soft att kliva upp, lägga in tvätten i maskinen och sedan sova en omgång till. Men i morse var jagkonstigt nog ganska pigg när jag kom tillbaka från tvättstugan så jag tänkte att det var onödigt att lägga sig igen. Tänkte jag kunde berätta lite om helgen och lista gårdagens planer.

I fredagskväll var blev det tjejkväll med middag ute på thairestaurang. Vi beställde olika rätter alla tre och smakade friskt från varandra. Jag åt skinkstek i currysås... tror det var både kokosmjölk och jordnötssås i. Smakade mycket bra, men var lite starkt. Kanske inte så konstigt eftersom det var två chilimärkningar på menyn. Starkast var en trea.. Efter maten lyxade vi till det och beställde efterrätt också. Jag åt citron- och limesorbet och det var typ det fräshaste jag har ätit. Den skulle jag gärna äta igen en het sommardag! Efter middagen blev det lite fönstershopping på stan innan vi drog oss hemåt. Jag och en av tjejerna cyklade hem och tittade på film, Love Actually. Jag har sett den en gång förut men tyckte inte alls att den var bra då. Men efter att ha hört en massa positivt om den var jag tvungen att ge den en ny chans och den här gången tyckte jag att den var ganska rolig. Jag skrattade en del. När filmen var slut satt vi och pratade en massa och kvällen tog slut vid halv två.

(Jag sitter här och lyssnar på p3 när jag skriver. De spelar en massa bra, soft, musik. Jag undrar vad det är för program. Verkar vara folk som har önskat musiken..)

I går blev det en heldag i stan. Ira och jag drog på stan och fixade en present till ungdomspastorn som fyllde år. Sedan blev det brännboll för min del tillsammans med folk från kyrkan. Grymt kul faktiskt! Tyvärr var vi lite få, så det var bara att slå och kuta för livet för att inte bli utebrända! När vi spelat oss trötta vankades tårta hos U-pastorn. Mums! Till och med glutenfri tårta! Imponerande! Efter tårtan blev det fri lek på gräsmattan innan det var dags för mat och sedan körkonsert med Samuel Ljungblad i kulturens hus. Väldigt kul att se och höra en kör på ca 170 personer. Ljungblad var duktig han också, även dansgruppen Towdah. Träffade en av D's kompisar som jobbar på Bilda. Kände knappt igen honom utan glasögon! :) Men han kände igen mig så det blev lite surr efteråt. Trevlig kille!

Idag är planerna att:
- korrekturläsa vår rapport
- förbereda mig inför ett seminarie på tisdag
- tvätta
- adressändra inför sommaren
- ta en promenad, kanske jogga lite... Imorgon gäller det ju!
- förhoppningsvis börja packa inför sommaren, åtminstonde börja fundera på vad jag ska ta med hem

Ja, det kanske kan bli en ganska bra dag. Den verkar lite seg när man ser den i punktform... men, men...

Idag är det morsdag! Grattis mamma! Tack för att du är världens bästa mamma till mig och Jonas! För oss finns ingen mamma som är bättre än dig! (Eller hur brorsan?) Vi hörs lite senare idag! Stora kramar!

Jag var där och hörde dem på riktigt!

Nu borde jag gå hem och fixa middag men jag tänkte först skriva lite här. Lena Edenbrink har skrivit i Norrbottens-Kuriren om konserten med the Real Group. Snudd på perfekt var rukriken, och jag kan bara hålla med! Det var verkligen så grymt bra! Fem personer på scenen med en mikrofon var. Det var allt.. Men vilket ljud! Jag var helt salig hela konserten! Satt och log som en galning! D blev nästan lite avis tror jag.. ;) Nej, men allvarligt talat så var de så otroligt duktiga.

De sjöng en sång som hette Göta (fast med färöiskt ö) och under den sången höll jag andan. Det var så mäktigt att sitta där på första rad och fyllas av deras toner och jag var livrädd att förstöra något. Jag tänkte att om jag sitter helt stilla och tyst så kanske, kanske, kanske att låten fortsätter i evighet! Tyvärr gjorde den inte det, men vi fick höra mycket annat bra efter den. Bland annat ett klassiskt stycke av Mozart... (eller var det Beethoven?) arrangerat i olika musikstilar. Det var Mozart på alla sätt du kan tänka dig! De gjorde tempoväxlingar som var så klockrena att man tappade hakan och ändrade dynamik så... ja, jag vet inte vad! Just nu håller de på med ett projekt med låtar arrangerade för dem och symfoniorkester och Mozartarret var ett smakprov på det. Och jag vill smaka mer! Nu blir det till att hålla utkik efter fler konserter med the Real Group!

En otroligt imponerande sak var att en av tjejerna som sjöng hade sitt första framträdande med gruppen den 5 april i år! (enligt en kompis som lusläst gruppens hemsida). I västerbottenskuriren berömde en av medlemmarna henne för att på tre övningar lärt sig repertoaren till en konsert på 80 minuter! Är inte det imponerande så vet jag inte! Det var som att hon alltid hade sjungit i the Real Group, så klockrent!

Ja, jag vet inte vad jag ska säga mer. Det var helt otroligt fantastiskt bra! Snudd på perfekt! Jag var totalt överlycklig efter konserten. Inte för att den var slut utan för att den varit så sjukt bra! Om du inte sett dem måste du göra det! Jag vill göra det igen!! 


Skolblogg

Jag passa på att blogga när rapportskrivarkompisen är på toa. Det går framåt för oss och det känns ju bra. Jag har fått hicka, idag igen, men det förgyller bara vardagen lite. :)

Ikväll blir det en sista körträff. Kanske hinner jag jogga lite också. Och någon gång ska jag skriva om min livs bästa konsert som jag var på i söndags! Wow, vad häftigt det var! Och jag satt längst fram! :)

Ha en fin dag och kväll!

Fästmannen är här!

Jo, nu är livet på topp! :) Vi har varit så duktiga och storstädat idag. Det är ju mycket roligare att städa när man är två! D tog cykeln och skulle handla lite. Ikväll blir det filmkväll. Kanske att det blir en joggingtur också. Om jag törs när han är med! :) Tack alla för kommentarerna! Vilken respons på det jag skriver!

*Magda: Det skulle vara kul att träffa dig också. Spännande med människor som man bara har hört talas om men inte alls känner! Jag ska hälsa, eller förresten så läste han vad du skrivit så han har mottagit hälsningen!

*Lisa: Ska jobba hemma i Övik eller? Vi får väl se när hon kommer upp om det går att få ihop en liten fika eller något. Jag ska jobba i hemtjänsten så det beror väl lite på hur våra scheman ser ut. Jag är så imponerad av dig och löpningen! Två gånger i veckan, det är ju grymt! Och jag håller med att det är kul när man känner att man faktiskt orkar! Sommarlov blir det om två veckor. Då är jag förhoppningsvis hemma den här tiden.

*Linda: Haha! Grym böjning! Du är rolig du svägran! Och tack för tipset med torkad banan, det ska jag testa någon gång!

*Mamma: Du kan ju inte sätta press på mig och sedan inte följa upp det! Nu var jag ju ute i fredags helt i onödan! :) Och vad roligt med Anettes bebis!

Kram till er alla!

Nördigt...och skrytigt.

Lite nördigt att skriva två inlägg typ direkt efter varandra men jag måste bara få skriva samma sak igen. Jag har just kommit hem efter en springtur. Det gick ganska bra. Jag springer väääldigt sakta, men jag går inte i alla fall och jag är stolt över mig själv att jag faktiskt kan få tummen ur ändan och släpa mig ut. Jag har varit ute en gång innan och joggat också. Då gick jag en halvtimme först och joggade 10 minuter. Nu gick jag tio munuter och joggade 20 minuter. Heja mig! Tänk om jag skulle klara att jogga hela vårruset! Bara jag slipper mjälthugg/håll så kanske det kan gå! Nu ska jag hoppa in i duschen innan jag börjar frysa.

Två frågor bara.
* Är det någon mer än jag som blir slemmig i munnen är de springer/joggar?
* Har någon annan tänkt på att man blir mycket hungrigare om man ökar sin aktivitetsgrad? Jag tycker det märks direkt!

Varning för långt inlägg!

Jag är nog inte någon bra bloggare. Men jag skulle kunna bli! :) Det är nämligen så att det händer grejer lite nu och då som jag tänker vore roligt att skriva om. Det finns liksom ett behov av att dela med sig av det som hänt eller det jag just gjort. Oftast berättar jag det för Daniel eller någon anna som finns till hands istället för att skriva här direkt och då känns det liksom meningslöst att skriva samma sak här. Jag tänker att jag redan berättat det... Faktum är att jag funderade på bloggens vara och icke-vara och kom fram till att syftet med bloggen har ändrats lite. Först var det för att kunna dela med mig av bilder till mamma och pappa (och andra också). Nu är det nog mer ett extra ventilationshål när D inte har tid/lust/vad-det-nu-kan-vara-för-anledning att prata med mig. Klart det finns andra att prata med, men jag är en person som helst vill ha en anledning till att ringa... förutom till D då.

Idag har det hänt två lustiga saker.
1) Det har snöat! Jajjemän! Säkert ett par minuter eller så. Och det var faktiskt snöflingor. Igår haglade det galet mycket så jag tänkte att det kanske var hagel igen, men nej! Det var snö! Så nu är det äntligen vinter igen!!! Hurra, sommaren är slut! Jag slipper den kvalmiga hettan! ;) (Okej, sommaren går väl an, men jag tycker inte att det behöver bli så mycket varmare än det är nu...)
2) Jag handlade för prick 100 kronor. Hur ofta händer det? Jag blev så nöjd men så kom jag på att det ju finns något som kallas öresutjämning eller något liknande så jag räknade ihop allt själv. Vad blev svaret? Jo, 99.85. Plötsligt försvann min glädje... Då var det ju inte prick! *fnys!*

Nu, mina vänner kan man märka att det här börjar arta sig och komma upp i nivån ketchupblogg. Definitionen på det är enligt svägrans vän Erika: "först kommer inget, sen kommer inget, sen kommer allt". Jag tror jag är där nu... Så håll ut eller sluta läsa! :)

Jag tänkte berätta lite väl valda delar som hänt här på sista tiden. Ska försöka vara kortfattad, men det vet man ju hur det kan gå med det!

*Jag har bakat Wienerbröd! Om det är rätt stavning vet jag inte och jag orkar inte kolla upp det heller. Glutenfria bakverk och det blev så gott! Speciellt nybakat. Nu när de har legat i kylen i en plastlåda har de förlorat all sin frasighet.

image140
* En annan kväll var jag ännu mer huslig och bakade russinlimpa och gjorde egen musli. Muslin fick innehålla flingor, havregryn, mandel, torkade aprikoser, solrosfrön och linfrön och smaksattes med kanel. Är det någon som har tips på vad man kan ha med mer i musli?

image141
* Jag tror jag börjar bli gammal. För några veckor sedan var jag på ett ungdomsmöte där ett team från Livets Ords bibelskola höll i trådarna. Jag tyckte att alla såg jätteunga ut fastän de säkert bara var några år yngre än mig. När jag lite senare berättade detta för en kompis här uppe, att jag kände mig gammal så beskrev jag att de i teamet såg så piffiga ut. Bara det uttrycket liksom! Piffig. Vem använder det? Men min vän förstod precis vad jag menade så det var ju bra det i alla fall! :) Predikan var i alla fall väldigt bra. Den handlade om att vara brinnande för Jesus. Hon som pratade berättade det som om att vi kristna som är räddade/frälsta har ställts på en klippa, medan de som inte är frälsta ligger kvar i vattnet och simmar runt. Hon uppmanade alla kristna att inte vända ryggen till de som ligger kvar i vattnet och tänka "skönt att jag är räddad". Hon uppmuntrade oss att vända oss mot vattnet och försöka rädda de som simmar runt och håller på att drunkna. Hm, jag känner att jag inte gör liknelsen riktig rättvisa, men den talade till mig då. Om du har någon fråga är det bara att ställa den så ska jag försöka svara!

*Vi är ju förlovade Daniel och jag och det känns ju kanon! :) Ibland får man frågan "när ska ni gifta er? ni vet väl att det sägs att man ska gifta sig inom ett år?" Hm, jo, jag har hört det. Än har vi inte bestämt något datum men vi klurar väl lite på det. Själv har jag inte kunnat hålla mig borta från hemsidor om bröllop... :) Men jag tänker att det är bra att samla inspiration! Drömma får man väl göra? Det var förresten här det hände! På utsiktstoppen! Här ser ni bilder på både toppen och på utsikten.

image142image143
* Ja, vad mer då? Jo, Linda, jag måste bara vända mig till dig lite kort. Du skrev i en kommentar att jag skulle lära mig spela bas så att jag skulle kunna lära dig. Men hallå? Vi kan väl inte bilda ett tvåkvinnoband med två basister. Jag hade ju tänkt att du skulle vara gitarrist. Går det bra? Vi kan väl repa lite i sommar så kanske vi kan dra av en konsert i slutet på augusti...

Haha! Jag har förresten kommit på ett nytt verb att böja. Jag råkade säga lite fel en gång och det blev rätt kul. Vi hade haft konsert med vår kör och alla tjejer hade kjol. Man bugar ju vanligtvis när man får applåder och så gjorde även vi.... när publiken applåderade så bög vi. Eller oj, bugade menar jag! :) Voila! Buga-bugade-bög.

*Jag har anmält mig till vårruset. Ojoj! Vad har jag gett mig in på? Därför ska jag släpa ut kroppen från mitt instängda korridorsrum och låta hjärtat pumpa en stund.

* Efter söndag kan ni förvänta er ett inlägg av ren och skär glädje. Jag vet det redan nu. Dels kommer D upp och är här i helgen och dels ska vi på konsert med the Real Group. Fatta vad coolt ! Alltså jag kommer typ sitta och le heeeela konserten bara för att de är så grymma! :)

Nu är ni trötta på att läsa va? Jag ska sluta nu. Ha en bra kväll!


Party på vänorts!

Har just dansat loss i min ensamhet till Supertones, Zum, Bleach och Balowgirl. Woohoooo! Det är så kul att bara släppa loss totalt i några minuter! :) Jag vill lära mig spela bas förresten. Måste bara lära mig lite skalor på gitarren först. Daniel, lär mig! Jag har ju ändå en sträng för lite på gitarren så då kan jag väl lära mig bas så länge? Ärligt talat så är jag skeptisk till att det kommer att bli något av denna spontana önskan, men just nu är jag toksugen!

Nu ska jag bege mig iväg på cykeln. Ungdomssamlingen nalkas. Skulle helst haft musik i öronen, men det är väl lite farligt i trafiken. Dessutom har jag ingen musik på mp3:n för tillfället.

Hörs. Hej!

Det som göms i snö...

...kommer fram i tö. Ja, nu har nästan all snö smält bort här i Lule och då kommer det fram allt möjligt. Bland annat flaskor. På den korta sträcka jag har att gå till skolan räknade jag 42 glasflaskor och jag gissar att jag missade några. Allvarligt! 42 flaskor...eller 45-50 st. Det är ju galet. Förstår man inte att glas inte förmultnar så bra eller vad är problemet? Det kanske borde finnas papperskorgar på vägen... Jaja... det blir väl nåt idrottslag som får tjäna en slant på att städa upp kanske.

Jag har rast nu så jag passar på att blogga lite. Var tvungen att kolla upp om en bok jag beställt var skickad och det var den. Hoppas jag kan hämta ut den idag.

Jag har varit hemmahemma sedan i onsdags och kom upp igen igår. Det är så bra att få träffa familjen. Träffade Jonas igår också och han såg mycket piggare ut! Det var kul att se!

Nu är det dags att dra sig tillbaka mot klassrummet och fortsätta lyssna på en rolig föreläsare som snackar om arbetsrätt! Krångligt men intressant!

Kram!

RSS 2.0