Kreativitet

Symaskinen och jag jobbar bra ihop. Har fått ihop två grejer och har en tredje på gång. Fick en sömnadstidning i julklapp och första numret kom i veckan. Jag skulle tro att det blir mer framöver! :) Det är ju så roligt!!!

Vill ni se bilder? Klart ni vill! :)


Första projektet var en brevhållare. Väldigt bra för att akut få undan alla papper som har en tendens att samlas på bordet. Eget mönster inspirerat av ett som jag sett hos en av damerna jag går till. För att det skulle smälta in på väggen under hyllan valde jag en neutral basfärg som passade tapeten. Men för att den inte skulle bli för intetsägande hittade jag en bit tapet i ett förråd som jag sydde på. Som pricken över i:et.


Lägg märke till den tjocka boken på hyllan. Världens finaste bok som jag tror kommer från gammelmormor hem, eller kanske från morfar. "Prinsessornas nya kokbok." En bok från 1948 av Jenny Åkerström. Jättefin kokbok som man hittar allt i! Hur man styckar en fågel, ja till och med hur man fjädrar den. Bilder på olika sorters fiskar. Menyer för olika typer av tillställningar. Servettvikningar. ALLT!!! Och så finns det några sidor med färgillustrationer. Superfint!

Jag hittade inte allt som behövdes till mitt nästa syprojekt. Det som fattades var kantband. Men inte vanliga, utan bredare, minst 3 cm eller mer. Ja, vad gör man? Jo, man gör egna kantband förstås. Det gick väldigt bra faktiskt och de blev lagomt breda dessutom. Hurra för kreativiteten!


Banden skulle vara till denna. Något till Puppan som jag inte tänker visa mer av just nu trots att jag sydde klart tinget idag. :) Så det är bara att vara nyfiken. Kanske att Puppan själv kan få vara modell en dag. :)

Tillägnat Susanna

Okej, Susanna, här kommer en uppdatering, bara för din skull. :)

Julen var kanon, men den hann vi ju gå igenom när ni var här. Vad som har hänt sen dess är att jag har fått jobba ganska mycket vilket jag är tacksam för. De dagar jag jobbat har det inte blivit så mycket på kvällen, mest slöat känns det som. Tidigare i höst, när hösten och vardagen kom igång ordentligt efter sommaren blev Daniel och jag varnade för vardagsmyskvällarna med film och chips och slisk som skulle sätta sig på kroppen och ta död på allt vad kondition heter. Visst har det blivit en och annan filmkväll, under hösten, men det är först nu som vi anar att det har börjat... det där vardagsmyskvällarna alltså. :) På helgerna har det oftast varit fullt upp. Träffat vänner eller familj. Varit i kyrkan eller övat för något i kyrkan. Kanske varit bortbjuden på middag någon gång. Ja, det har liksom bara rullat på... Jag sa innan vi gifte oss att jag mest av allt längtade efter vardag med Daniel. Nu har den kommit och det känns faktiskt oförskämt bra! :) Idag firade vi sjumånaders bröllopsdag med att duka fint och äta efterrätt. :) Mysigt.

Oj, nu svammlar jag på här... Allt är sig ganska likt tror jag och det är väl därför jag uppdaterat så dåligt. Har fått mig en ny symaskin så där har jag börjat pyssla en del. Kommer kanske bilder på det framöver. Men det är nog också det stora att berätta. Vi äter fortfarande av julgodiset jag och mamma gjorde och julpyntet är fortfarande framme. Men eftersom jag inte gjort något vettigt ikväll tänkte jag göra ett litet race och bära bort lite julsaker NU.

Återkommer på okänt datum.

Kram!

RSS 2.0