Husbilder 3

Senaste händelserna i huset då! Tak och taklister har målats i köket, vardagsrummets tak är kvar att måla ännu.

De allra flesta stommar har kommit på plats.


Diskbänksplåt, bänkskiva och lådskenor har hittat sin plats.


I hörnet där spishäll och fläkt ska vara har det kommit upp en snedvägg. Dessutom sitter nu gipsskivor uppe där kaklet ska fästas.Dörrkarmen in till värmecentralen har fixats till för att bli så diskret som möjligt, väggen har spacklats kring dörren och renoveringstapet har kommit upp för att väggen ska kunna målas.Nya fönsterfoder har kommit på plats och kakeldelen har fått ett lager fuktspärr på sig.Igår var kaminmannen här och fixade in en insatskamin i den öppna spisen.Golvet i vardagsrummet har reglats upp för att lägga golvvärme.Även uterummet har rustats upp lite. Fick låna en gammal skänk av föräldrarna och igår slog vi till på en soffa som var ute på annons i tidningen. Nu har vi fått ett extra rum att vara i. Riktigt skönt!


Husbilder 2

Nu ville bilderna till slut laddas upp. Tidsmässigt är bilderna från månadsskiftet mars/april, ligger lite efter i uppdateringen här. Vi har kommit en bit till, men det får ni inte se än. Sist fick ni se reglingen och här har alltså golvvärmeplåtarna och golvvärmeslangen kommit på plats.Ovanpå det ett lager masonite och ovanpå det en duktig svärmor.Målarburken får symbolisera att färg har kommit upp på väggarna i köket. Ni ser färgen på sista bilden. Den ser lite ut som gipsskivorna, men jag tror att det blir en bra färg när övrigt byggstök kommer bort... nu ser den lite gråtråkig ut bara.Alla skåpstommar har blivit ihopmonterade.I köksdelen har det kommit upp reglar på väggen i golvnivå som köksskåpen ska vila på i bakkant.Dessutom har vi fått upp gipsskivor på de reglade väggarna så att de så småningom kan få ett trevligare utseende!Fler bilder från nutid kommer... När tänker jag inte berätta...

Äh!

Sitter och försöker ladda upp bilder så ni får se hur det går med huset, men det vill sig inte. Sidan laddar och laddar, men inga bilder vill visa sig så tyvärr... Vi har kommit mycket längre än vad ni ser på de senaste bilderna men det tänker jag inte skriva om nu.

Istället tänker jag berätta att jag och Andersson delat kropp i snart 26 veckor. Jag var till barnmorskan idag och där verkade allt bra förutom att järnvärdet var lite lågt. Fick information om säkerhet i bil, amning, att förlossningen kommer ske i Sollefteå mm. Barnmorskan jag går till ger ett så lugnt och stabilt intryck, jag känner mig trygg på hennes kontor och det är skönt. Det är så mycket tankar nu som inte känns lugna och trygga så hennes lugna blick var underbar.  Jag har framförallt tänkt på tiden fram till förlossningen och till dess att barnet är ute, vilket enligt BM är väldigt vanligt. Däremot har jag inte funderat så mycket på tiden efteråt, hemma, men det är ju faktiskt då allt börjar. Det är då vi står tillsammans som föräldrar och ska få dagarna att fungera tillsammans med vår nya familjemedlem. Hjälp vilket ansvar! Just nu känns det nästan övermäktigt och till och med skrämmande, men på något sätt tror jag ändå att det kommer att gå. Så många andra har ju gjort det innan! Känslomässigt har den här veckan bjudit på ett svajigt humör och det är en sån lycka att jag har en förstående man. Ibland måste tårar få rinna för att lätta på trycket. Det är väl just när trycket på insidan är högre än vanligt som jag känner ett behov av att skriva av mig. Så hör ni inget alls kan ni nog räkna med att livet rullar på fint med bebismage, husrenovering, jobb och kärlek!

Nu ska jag ge mig på middagen, pappa kommer ikväll och hjälper till här hemma. Även svärföräldrarna, toppenbra!

(Äh nummer 2 är att det här inlägget känns otroligt osammanhängande, men det får ni ta... Tror att ni som läser vet vem jag är, har inte så stor läsarkrets så det gör väl kanske detsamma om det är rörigt. ;))

RSS 2.0