Tvättstugefred

Ja, ibland uppstår det ju små krig i gemensamma tvättstugor. Igår var det fred i min tvättstuga. Här kommer en liten fin solskenshistoria direkt från min vardag.

Igåreftermiddag hade jag alltså bokat tvättid mellan 16-19. När klockan var 19.30 kom jag på att jag glömt tvätten och att den sista maskinen inte var hängd än. Så jag gick för att fixa det. Då hade någon vänlig själ tömt torktumlaren med min tvätt i, tagit ur min blöta tvätt ur maskinen och lagt den i torktumlaren så att den var torr när jag kom dit. Fick lite dåligt samvete över att någon fått fixa med min tvätt på sin tvätttid så jag skrev en liten lapp.

Hej!
Tack och förlåt för att du var tvungen
att ta reda på min tvätt. Jag glömde
helt bort tiden.
/Maria

Idag när jag hämtade posten låg en liten lapp i postfacket!

Tja!
Det gör absolut ingenting. Jag såg att den
andra maskinen var tom så jag snodde den
o la dina i torktumlaren. Ha ha ha det gött
(roligt att du skrev en lapp)
/Calle

Jag tyckte minsann också att det var roligt med en lapp! Det händer inte varje dag. Men det känns lite överdrivet att skriva en lapp tillbaka om det, även om det vore lite kul. Jag skulle ju kunna bli brevkompis med grannen! Det skulle bli billigt med tanke på att vi slipper porto också. :)

Love is in the air.

Snart blir det bröllop! Kronprinsessan och hennes kärlek har förlovat sig. Min egen Daniel och jag vill inte vara sämre, så härmed offentliggör vi att det blir bröllop i sommar! Den 13 juni ska det ske! De flesta vet väl redan om det så nu törs jag skriva om det här på bloggen. Nu har nedräkningen börjat!

Helgen som gått.

Den har verkligen varit skön! Det var så mycket i skolan förra veckan och även före dess men den här helgen blev verkligen ett andningshål. Mamma, Jonas och Linda har varit här och vi har haft det så bra! I fredags pluggade jag och Elin fram till lunch. Sedan gick jag hem och åt lunch, röjde lite här och torkade golvet. Mest för att golvsovarna inte skulle få allvarliga lungkomplikationer av allt damm. :) Sedan fick jag ganska mycket pluggat innan gästerna dök upp vid halv nio (tror jag det var). När de kom blev det lite fika och prat innan läggdags.

Igår sov vi nog till halv elva nästan. Då blev det i princip hotellfrukost. Gröt, fil och flingor, mackor, ägg, ost, te... Det enda som fattades var juicen, fast den fixade vi tills idag! Sedan drog vi ned på stan och gick runt i galleriorna. Jag fyndade en vas för 20:- som hade kostat 79:- tidigare. Inte illa! Vädret däremot var riktigt ruggigt och blåsigt även om det inte var så många minusgrader. På väg hem handlade vi en massa. Mamma skämde bort mig en massa. Så snällt! "Du handlar, mamma betalar." Så nu ekar det inte så högt i frys och kyl längre! :) Innan vi var hemma var klockan 15 och vi var jättehungriga. Det blev en macka i väntan på att fixa middagen. Linda och jag spelade kort, mamma grejade med maten och Jonas formaterade om min dator. Efter maten var det dags för melodifestival som följdes av varsin semla! Mums!

Idag sov vi inte riktigt lika länge men ändå så att det räknas som sovmorgon! :) Hotellfrukost där vi bredde mackor till den stundande utflykten. Vi hade nämligen planerat att ge oss ut på isbanan här i Luleå. Här kan ni se en karta. Vädret var bättre idag. Lite gråmulet men inte alls lika blåsigt som igår. Det var riktigt skönt att promenera där. Matsäcken slank ner väldigt snabbt eftersom vi satte oss på fel sida om vindskyddet. Det gjorde att vi tappade själva grejen med vindskydd och våra uppvärmda kroppar blev snabbt kalla. Efter lite drygt två timmar var vi tillbaka vid bilen. Då hade vi gått från norra till södra hamn och gjort en avstickare till Gråsjälören. Hem för en stunds softande och matlagning. Sedan var det dags för mina kära att bege sig söderut igen. Efter det har jag utforskat min "nya" dator. Tack snälla storebror! Allt verkar fungera bra. Nu ska jag ta mig igenom en artikel eller två innan det är tillåtet att lägga sig.

I skrivandets stund...

... bäddar mor, bror och svägra sin sovplats för fullt! Jojo, jag har minsann fått besök jag. Pappa blev visst kvar hemma helt ensam men han klarar sig nog. Pappa, du är välkommen hit när du vill! :)

Nej, nu är det faktiskt sovdags! Godnatt!

Vila i Gud


Jag har mitt ro i ditt namn.
Där vill jag bo när det stormar i mitt liv.
Där vilar jag ut, när min kraft tagit slut.
Var finns en sådan plats på jorden,
som i ditt namn.
(Text: Cilla Lundberg-Hector)

Så kan det gå.

Jag skulle bara skriva ett kort inlägg här och plötsligt ringer mobilen. Det var Vaggan!!! Vilken grej! Vad roligt det var att prata med henne! Hon åker till Tanzania imorgon och blir där i fem månader! Oj, vilken glädjekick jag fick!!


Swing it!

Ikväll blev det mer dans! Det går en nybörjarkurs på universitetet i Lindy hop som jag har hoppat på. En klasskompis håller i kursen så jag fick halka med på ett bananskal trots att jag inte lyckades anmäla mig till första gången. Men oj så skoj! Jag har fått mersmak för dans. :) Ska bara försöka lära Daniel lite. (Ni kan gärna få hjälpa mig att övertyga honom om att det är kul!)

Har för övrigt pratat med mamsen i tre kvart sedan jag kom hem. Det var nog ett tag sedan vi hördes för det var mycket som skulle avhandlas... Kläder, dans, tro, mm.  Det lät ganska tjejigt det där, och det var det nog om jag tänker efter! :) Gillar dig mamma!

Ja, jag ville bara skriva av mig om dansen tror jag. Annars är det bra. Skolan håller mig sysselsatt, alla hjärtans dag närmar sig, jag är kär och livet rullar på i full fart.

KRAM!

Dans.


Åh! Igår var jag på danssittning. Mat och sedan dans till Expanders. Bugg och foxtrot. Det var så otroligt roligt!! Jag kom inte hem förrän strax efter tolv. Varför har jag inte dansat mer förut? Det var så många duktiga killar att dansa med. Frågan är bara hur kul de tyckte att det var att dansa med oss "nybörjare"? Kvällen innan var det lite dansträning för oss som inte har så stor danserfarenhet och det var nog tur att jag gick på den, annars hade det varit svårare tror jag. Det sägs ju att övning ger färdighet och det tror jag på!

Vi var ett gäng från klassen som var där. Lite sjukgymnastskadade faschinerades vi av samspelet i dansen. Att en liten förändring i kontakten mellan händerna kan göra att båda går åt samma håll eller snurrar samtidigt etc. Tänk vad häftigt vårt nervsystem är. Ja, hela kroppen faktiskt! Som tjej handlar det ju mest om att följa med och det gäller att man förstår vad alla små förändringar betyder. Jag tycker det gick riktigt bra igår. Någon som missat att jag tyckte det var kul? :)

Nu ska jag hacka ihop lite fruktsallad till kristendomsskolan ikväll!

Jag säger som morfar: Lev och må!!Kaktusdöden.

Sorgen är stor på den Vänortska vägen. Min vän sedan många år har bokstavligt talat valt att vika från min sida. Han kom som en gåva strax före jul för säkert 6-7 år sedan. Då hade han en röd tomteluva på sig som han ganska snart växte ur. Ja, oj vad han har vuxit. Mognat på ett sätt. Bytt kruka både en och två gånger. Fått småknattar. Varit med om att flytta tre gånger.

Men nu.

Helt raserad. Livet släcktes i min ovetskap.
Jag fick det chockartade beskedet när jag kom innanför dörren igår.
Då låg han där.

Ensam.
Platt.
Död.
Min kaktus har lämnat mig.
Må du vila i frid.

RSS 2.0