En del kärlek tror jag

Nu var det längesedan sist. Det har varit påsk och jag har kunnat vara hemma hos alla jag älskar! Jag ska visa lite bilder från pappas och min orrspelsmorgon som bara blev en svanmorgon. Men jag måste bara få skriva av mig om lite trevligheter som hänt. Jag har hört från vänner som var längesedan jag hörde från och det är alltid lika roligt! Senast idag läste jag en väns resedagbok, en som jag känner från folkhögskoletiden, och fick veta världens grej! Hon och Jalle har förlovat sig! Jag blev så glad för deras skull! De har varit tillsammans i... ja, det borde vara ungefär tre år nu. Verkligen roligt för de passar så bra tillsammans! :) Igår när jag kom hem hade jag fått ett brev. Handskrivet med mycket kärlek. Det var från Ida, ytterligare en liljeholmare. Fin tjej som då och då skickar mig några rader. Jag tycker det känns kul att vi fortfarande håller kontakt även om det är lite sporadiskt. Senare på kvällen ringde telefonen och då var det en gymnasiekompis. Vi pratade länge om allt möjligt. Barn, bröllop, skola, jobb, kärlek, vänskap. :) Tack för det samtalet! Det var mysigt tycker jag! Dagen före det chattade jag med en annan gymnasievän som det också var längesedan jag hörde från. Kul att få uppdatera sig lite om hennes tillvaro i livet. Jag är så rik som har en massa vänner utspridda över landet!

Förresten så är jag så nyfiken idag. D's äldsta lillebror har hittat en tjej och de två är nu hemma i norrland i helgen. Första gången hon träffar hans familj. Och vice versa förstås. Därför är det nog en spännande dag för alla tror jag!

Här är lite bilder från i tisdags. Pappa och jag gick ut vid sju på morgonen för att få se orrspel men en pimplare hade varit uppe tidigare än oss och skrämt iväg alla orrar. Trots det fick vi en skön morgon i solen med te och mackor. Svanar, änder och kanadagäss sjöng för oss i alla fall! :)

Ser ni hur solen strålar på oss? Bakom de grantäckta öarna öppnar sig havet.
Utsikten från fikaplatsen. Pappa tittar på svanarna som simmar omkring.
Kanske lite svårt att se, men alla prickar är faktiskt fåglar.

Har'u nå tuggummi?

Var med några av klasskompisarna och tittade på hockey... frivilligt. Fast jag var bara där för sällskapets skull. Kan säga att jag inte tittade många minuter på matchen. Såg i alla fall båda mål och ett som var nära men det var nog också allt. Lyssnade på Per Svartvadets sköna öviks-dialekt också. :) Kändes som hemma! Vi fick ett äkta sällskapsresancitat också. Har en kille i klassen från Hudiksvall som alltid har tuggummi i fickan. En småländs tjej blev sugen på tuggummi och frågade efter ett sådant på småländskt vis; "Har du TUGGummi?" varpå han svarar: "Va? tugGUMMI?" :) Riktigt roligt!

På väg hem kände jag inte för att gå in direkt så jag tog en extra promenadsväng. En kortis bara men det var skönt. Det stannade en bil och frågade efter vänortsvägen 2... Jag tänkte så det knakade men kom inte på var det låg. Gissade på ett ställe och pekade dit. Tyvärr ledde jag dem fel insåg jag efter att ha kollat upp adressen på eniro. Jag hoppas de kommer rätt tillslut. Mannen hade en mobil så det löser sig nog.

För övrigt närmar sig påsken och jag ser fram emot att få komma hem och se mammas och pappas renoveringsverk. De är så flitiga och jobbar på. Det blir så fint hemma i huset. Längtar tills jag och D också får göra fint tillsammans. Annars jobbar Elin och jag på med examensarbetet. Vi skriver om olika sjukgymnastiska behandlingsmetoder vid skuldersmärta. Tror det kan bli ett intressant arbete faktiskt. Det känns så nu. Det känns även som att bröllopet närmar sig och vi pysslar på med lite ditt och datt nu och då. :) Till exempel var vi senast i helgen och tittade på ringar. Inte lätt alltså. Vi har så härliga familjer och vänner som hjälper oss också! Det uppskattas verkligen!

Nu är det kvällning. Förresten så var himlen så vacker ikväll. Halvmåne och stjärnor som lyste från en småmolnig fluffmolnshimmel. Och jag har inte blivit lurad än. ...tror jag. Kram!

RSS 2.0