Vårt dagliga bröd

Har bakat bröd idag, för mig både ätbart och inte. Till mig själv blev det jumbokorvbröd och rätt fina hamburgerbröd. Daniel fick ett par limpflätor som blev riktigt fina. Pappa var förbi och fick sig en smakbit medan jag fick husköparråd och pantbrevsförklaringar i gengäld. :)
Nu ska jag göra ett snabbt städryck så vi får lite fräschare inför helgen.

Vill du också baka? Smält då 50g margarin och värm med 5 dl mjölk till fingervarm temperatur. Slå vätskan över 50 g jäst, 1½ tsk salt och 1 msk flytande honung. Blanda så jästen löser sig. Rör sedan i 13-15 dl vetemjöl. Låt jäsa i bunken 30 min. Ta upp degen och fläta ihop två limpor. Jäs på plåt 40 minuter, pensla på uppvispat ägg och strö på vallmofrö eller sesamfrö. Grädda sedan på 225 grader i ca 30 minuter. Klart!

Som klippt och skuret!

Eller hur?Nu äntligen har både jag och frisören vågat klippa kort och det känns bra!

Mössa, mössare, mössast...

Här är en ny mössa från dålig vinkel med solbrillor och konstig min. Den här gången är bilden inte klickbar och kommer inte bli. Har denna gång lånat mönster från Blomma åker vagn. Ett enkelt mönster, gjorde det bara lite större.

 

I helgen har vi varit på bilweekend i det avlånga landet Sverige. Sov i bilen vid Armsjön natten mellan fredag och lördag. På morgonen åkte vi till Ludvika och hälsade på Marlene och André, fikade på stan och fick se hur de bor. Fortsatte sedan till Fagersta och Lina där vi såg film och sov lite varmare än i bilen. Lite skönare också faktiskt. :) På söndag stannade vi till i Vittinge för att provknyta en brudklänning på Mirjam och sedan bar det av mot Stockholm för att äta tacos med Simon och Kate och deras nyaste Alexander, bara två veckor yngre än Hedvig. På kvällen landade vi i en lägenhet på Erik Dalbergsgatan där vi tillbringade två nätter. Måndagen gick vi runt i Stockholm stad och shoppade lite och åt pizza på PizzaHut, även jag! :) De har börjat med glutenfri pizza där, superbra. Laddade om i lägenheten och tog oss sedan till Boulevardteatern och såg "Stand up istället för bio" istället för att flyga luftballong. Superkul med mycket skratt i en mysig teatersalong. Tisdag klev vi upp tidigt och rattade hemåt. Stannade på IKEA i Sundsvall och där mitt bland alla hyllor fick jag besked om att jag får jobba som sjukgymnast i tre veckor i sommar! :) Spännande värre! En härlig weekend hade vi trots att det inte blev någon ballongfärd. En annan gång kanske, när vi har vinden på vår sida.


Snygg, snyggare, snyggast?Stickade en ruta och sydde två sömmar.
Inte efter eget mönster, men med egna händer.
Voila!!

Ok, tyckte först att jag inte gjorde mig så bra på helskärm, men man måste ju bjuda på sig själv. Jag är ju skapad av Gud själv i egen hög person, så varför vara blygsam? Nu kan ni klicka och studera mössan och skönheten som ni vill! Allt efter svägrans önskemål. :)

RSS 2.0