Hallå!

Nu är jag hemma! I mitt nya hem. Alla flyttkartonger är på plats och väntar på upppackning. Idag har det firats examen och hemkomst och morsdag. Premiärtur med båt i kanonväder. Ja, det känns bra att vara hemma. Nu är det fullt fokus på inflyttning och bröllop! Wow, vilken spännande tid jag (vi) har framför oss! Återkommer kansk e med lite längre inlägg men nu väntar kvällsfika!

En bra dag!

Det är precis vad det är idag!
Tentan avklarad (och kändes bra!!).
Full fart med packning och städning = snart flytt från Luleå = snart hemma!! :)
Daniel sitter i bilen på väg hit. *hoppar högt*
Om två veckor och en dag är vi gifta! *tjohoo!*
Solen skiner!

NÖJD!!


Nu är det på riktigt.

Snart flyttar jag. Jag förstod det igår när jag sa hejdå till fina pastor David i kyrkan. Då kände jag att NU! är det på riktigt. Det var lite vemodigt att cykla hem från stan. Det var nog sista gången jag cyklade från stan också! Ska in på torsdag men då blir det antagligen buss. Det känns sorligt att lämna stan och studietiden bakom sig. Blir nog ännu mer sorgligt på fredag för då blir det hejdå till massa annat kyrkfolk och till klasskompisar också. *suck*

Men det var vackert när jag cyklade hem igår. Det har börjat blomma så fint. Såg smörblommor, en annan gul blomma som jag inte kan namnet på och en rosa som gammelmormor Maja kallade rödblära. Blev sugen på att plocka in lite blommor men det gjorde jag inte och idag regnar det.

Har tvättat täcke och madrassskydd nu på morgonen i alla fall. Kört en omgång med sängkläder och underkläder också. Måste passa på att tvätta undan lite nu och fräscha upp inför flytten. Måste nog fixa tvätten nu innan jag snyltar på någon annans tvättid (trekonsonantare!!).

Kram!

Det närmar sig

Jag står inför ett skifte i livet. Oj, vad stort det lät. Men snart  står jag vid slutet av universitetsstudierna och örjan på ett liv tillsammans med D. :) Nu var det ungefär en vecka sen jag skrev sist. Det har varit en galen vecka, lite smått intensiv. Veckan började bra, humöret var på topp. D och jag planerade att ses i Skellefteå men planerna ändrades och jag blev "magsjuk" för att i hemlighet kunna åka hem till hans svensexa. :) Kom upp till Lule i fredags igen. Igår var det avslutningsceremoni för oss studenter som slutar nu. På kvällen var det bankett. Trevligt värre! Kvällen blev rätt sen och det känns idag trots en rejäl sovmorgon. Bara en vecka kvar nu... sen är jag hemhemma. Tokigt vad fort tiden går ändå!

En lördag i maj.

Jag sitter på skolan. Ska snart gå hem, kavla upp tröjärmarna och röja lite. Kanske packa ner lite grejer. Känner mig nästan taggad. Fick sova ut i morse och träffade några klasskompisar för plugg vid 10. Sedan har jag suttit i datasalen och grejat med placeringslappar till bröllopet. Det gick förvånansvärt smidigt! Annars brukar datorer ha en tendens att krångla tycker jag. Gårdagen var loj. Hade inte alls någon energi till att göra något. Tror det var lite dagen efter utsparksfest... :) Idag känns det bättre. Fortfarande lite slö, men jag tror jag ska satsa på taktiken att köra hårt så kanske jag kommer igång!

Brev till Magdalena
Hej!

Lite konstigt att skriva här, men jag vet inte hur jag ska få kontakt med dig annars. Det krävs ju lösenord för att kunna läsa din blogg. Jag har faktiskt en gmail-adress nu så då borde jag ju kunna läsa va? Men jag tror det krävs en inbjudan först? Jag tänkte jag kanske kunde försöka bjuda in mig själv! :) Frågan är bara hur det funkar rent praktiskt...
Kram!


Gårdagen

Igår var jag och S på stan. Strosade omkring bara, hade inga måsten förutom att fika. Jag åt världens godaste Sara Bernhardt, Mums! Plötsligt dyker tre andra vänner upp. S, M-L och E. Då var det dags för möhippa. Fick gå och byta om till träningsoverall á la 80-tal med omatchande mössa. Över det en skylt och jag var förvandlad till en levande jukebox med 5 låtalternativ. Skulle sjunga minst 10 låtar för stadsfolket. Otroligt pinsamt och samtidigt lite nervkittlande, men inget jag skulle vilja göra om. Det gick trots allt ganska bra. Kanske förgyllde den regngrå dagen för någon med min skönsång. :) Efter en stund på stan blev det inomhuspicknick i kyrkan och ytterligare en sångaktivitet där som involverade en filmkamera... också det lite pinsam... Men men! Sedan åt vi efterrätt bestående av kladdkaka och jordgubbar. Faktiskt årets andra omgång av gubbar för min det. Gott! Därefter åkte vi och spelade minigolf. Riktigt roligt. Ett mysigt ställe med inomhusgolf och roliga banor! Till sist bar det av hem till E där vi åt hemgjord potatissallad och rostbiff. Smarrigt! Kvällen blev lugn och skön, vi satt och pratade och vilade våra mätta magar. Sammanfattningsvis en bra dag. Fantastiskt att ha sådana vänner! :) Det blev en kompakt text det här, men det får ni ta! :)

Vardagsinsikter och bananblogg


På väg hem från skolan tog jag en omväg förbi Slemmis (som inte alls är slemmigt egentligen utan bara ett vanligt ica). Jag har försökt få tag i banankartonger och idag fick jag napp. Två banankartongspoäng till mig! När jag sedan var på väg hem med min fångst kände jag mig som om jag var med i ett tv-spel av typen "samla så många banankartonger du kan!". :) Lite udda upplevelse, men ändå rolig! Jag verkar fortfarande ha barnasinnet kvar. Hurra!! :)

Sedan till dagens stora insikt. Ni vet cykelstyren. Det finns bockstyren och andra styren. Själv har jag ett styre med horn. Alltså en pinne på vardera sida av styret som är typ vinkelrätt mot det raka på styret... Hm. Ja, jag tror ni förstår. I alla fall! Jag förstod idag vitsen med dessa! Ja, okej, de kan vara sköna ibland om man vill byta grepp eller att hålla i en tung uppförsbacke. Men det ultimata användningsområdet är faktisk för banankartongstransport!! Jepp! Passar perfekt att hänga en på varje sida och sedan trampa på lite försiktigt! Varsågod kära internetvärld!

Nu middag och sen ungdomsmöte. Ska sjunga där ikväll. Känns skoj!
Åsså kommer ju Susanna idag!! Tjohoo!


Kalla fötter?

En liten lustig historia utspelade sig under gårdagskvällen. Tänkte dela med mig av den. En liten smskonversation. Nu har sista datum för att anmäla sig till bröllopet passerat och jag kollade upp lite extra personer som det inte var helt klart med. Fick besked från en kompis och sms:ade pappa så de kunde uppdatera sin lista.

Maria till Pappa. kl. 16.25
Jarl kommer inte på bröllopet. Så då vet ni det!

Dagen rullar på, jag åker på bönegrupp och tittar på telefonen när jag är på väg hem. Då ser jag:

Pappa till Maria. kl. 22.07 Vilket brölopp

Jag skrattar till och tänker att pappa drygar sig som vanligt... Är ändå snäll och svarar så att allt blir klart och tydligt.

Maria till Pappa. kl. 22.12
Ja, mitt och daniels...

Cyklar tillsammans med en kompis hem och står och pratar lite med henne, När jag kommer innanför dörren kollar jag på mobilen och tänker att D säkert ringt och vill prata. Mycket riktigt 2 missade samtal från D men även ett från pappa kl 22.14. Hm, tänker jag.. konstigt att han ringt så sent. Dessutom ett sms.

Pappa till Maria. kl. 22.17 Hej hur är det ring mig pappa

Här blir jag nästan lite orolig och undrar vad som hänt eftersom han verkar så mån om att prata just nu. Just då ringer det.

Mottaget samtal. kl. 22.41
M: Hej!
P: Hej! Vad gör du?
M: Kom just hem, bla, bla bla.. Vad gör du uppe nu?
P: Nej, jag är på väg att lägga mig...
M: Jaha.. Men alltså vad var alla sms om? Jalle kommer inte på bröllopet... var det konstigt?
P: ... ... va?... ... jaha... *skratt* Jag läste "jag"!
Osv.

Snacka om rörigt. Inte undra på att pappa blev orolig när jag skriver att jag inte kommer på vårt eget bröllop! :) Det roligaste var att min fina pappa även ringt till D för att kolla läget. Där löd samtalet ungefär så här:
D: Tjena
P: Hej hur är det?
D: Bra..
P: Jaha, hur hade ni det i helgen då?
D: Jo, det var väl bra.. blablabla.
P: (säkert lite fundersam) Har du pratat med M?
D: Njae, hon skickade ett sms tidigare.
P: Jaha, jag ringde... vet du vad hon gör?
D: Nja, hon är väl ute och hittar på nåt.. jag vet inte...
Osv.

Det lär ju inte ha lugnat pappa att D var sådär halvintresserad av vad jag hade för mig! :) Haha! Jag tyckte det blev ganska kul. Nog för att det hade varit trevligt om Jalle kom men det känns som att det inte skulle bli så mycket bröllop om inte jag kom! :)

Bröllopsyra.

Daniel vilar sina trötta axlar.. Ja, det var så han sa när han la sig på sängen. Jaja.. jag tänkte jag kunde skriva lite här. Igår var vi på IKEA prick hela dagen! Galet länge, men vi lyckades hålla humöret uppe nästan hela tiden. Nu när vi snart ska bo tillsammans behövs lite fundering på hur det ska se ut. Vi hittade en hel del grejer i alla fall. Sängar till exempel. Dessutom lite övrig sovrumsinredning. Toan ska få sig ett litet lyft i form av ett färgbyte men jag tänker inte berätta vilken färg det blir. Den som har tur kanske får se bilder här framöver. Tja, sedan hittade vi en hylla till vardagsrummet för lite noter, CD-skivor, stereo etc. Jag tror att det blir fin till slut och jag ser fram emot att vi ska greja på tillsammans i lägenheten!

Efter IKEA blev den en snabb tur till Finland. Vi tittade på finska hus som såg ut ungefär som svenska hus och försökte läsa vägskyltar. Det var nog med Finland för oss så vi vände och åkte söderut. Svängde in mot Seskarö och kollade vad det var för plats. Båda tycktes ha hört talas om platsen men visste inte alls varför. Väl på plats kunde vi konstatera att det verkade vara ett ganska charmigt ställe med en läcker bro över till ön!

Idag har vi gått på stan. Bröllopsyra. Tittat på skor. Daniel hittade ett par bröllopsskor men inte jag... än. Tittade på de som finns på denna länken men de var lite väl dyra. Trots den grymma klacken var de faktiskt sköna på foten. Jag tyckte de var fräna men kanske inte så väldigt "bröllopiga". Hm, jag får helt enkelt kolla vidare. Köpte faktiskt ett par vita skor på rea som jag tänkte ha på banketten men om jag inte hittar något annat funkar de till bröllop också. :) Vi har även bestämt och köpt vigselring!! :) Den är så fin! Efter ringköpet halkade vi in på en resebyrå och fick lite tips. Nu är vi nästan helt sålda. Kanske att vi bestämmer oss imorgon! :) Åh, det känns så bra att vi snart ska gifta oss! Massa spännande och roligt!

Nu är Daniel vaken och vi ska äta fruktsallad. Mums!!

RSS 2.0