Efter en dag i Umeå

Idag var det barnvälsignelse för sötaste Hedvig. Hon var mest go å gla' idag, skrattade och fick alla oss andra att skratta också. Härligt härligt! Hon växer så fort och det är så mysigt att få rå om henne en stund.

Ikväll skriver jag mest för att uppdatera för er som läser på avstånd och vill hänga med i vad som händer. Det händer faktiskt en del grejer. Jag har börjat läsa omvårdnadsprogrammet på distans via komvux. Läser två kurser fram till början av januari. Tanken är att bli undersköterska, men jag tar en kurs i taget. Sedan var det det här med hus. Det börjar nästan vara klart. Det är inte helt och hållet vårt än men med promenadavstånd dit och tillåtelse att vara där har ett köksskåp redan rivits ut. Köksrenoveringsplanering är i full gång. För övrigt jobbar jag några dagar i hemtjänsten ibland, vet aldrig när dock. Typ så är läget i kortformat.

Träffad av blixten?

Man kan ju undra om den blixten har gått genom växthuset och ned i den här moroten. Jag drog upp den förra veckan när jag plockade in alla tomater och morötter. Sista näven av morötter såg ut såhär:

 

I år blev tomaterna lite större än förra året. Inte mycket men ändå något. Den vänstra tomaten är årets, den högra är förra årets. Precis som sist blev det grön tomatmarmelad av de mindre tomaterna och i år testade jag ett recept från favoritmat.blogspot.com. Det smakade kalas fastän jag struntade i timjan.

 

Till paprikan då. Som lever sin andra sommar i år. Jag fick två plantor av mammas granne 2009 och en av dem övervintrade på vinden, flyttade ned i köket i våras och planterades ut i början av sommaren. Ni har ju sett en av dem. Nu har paprikorna växt på sig lite mer och idag var det dags för en att bli lyxingrediens i en pastasås. En lika stor till finns kvar och dessutom en liten grön svans som startade lite väl sent. Den lilla bilden visar första paprikan sm plockades in.

 Tack för senast!

Kul att veta vilka som läser! Tack för det! Ska börja med en utlovad bild på astrarna, sen blir det boktips!
Köpte dess böcker inför Kretaresan. Ett riktigt fynd! 95 riksdaler för rubbet! Det är den korta versionen. Den långa innehåller en berättelse om jakten på en bra pocket att ta med sig utomlands. Hittade Borta bäst av Sara Kadefors först. Tänkte sedan att jag skulle ha en till och chansade på att second hand kanske hade böcker. Jo, minsann. Resterande fyra fanns där för 5 kronor styck! Då kan ni själva få ränka ut priset för den första. Rena rama rånet! ;) Men det var ett bra köp!

Borta bäst - kul berättelse om en kvinnas vardag i en bil på en parkeringsplats, det är nämligen där hon bor. Låter sorgligt men är väldigt underhållande!
Grabben i graven bredvid - som filmen. Charmig, söt, lättläst.
Den ryske vännen - läste första sidorna igår...
Populärmusik från Vittula - nja. Vissa passager var skrivna på ett sätt som gjorde att man skrattade åt själva beskrivningen. Den här boken har, vad jag har hört, bivit rosad många gånger, men jag förstår inte varför riktigt. Jag skummade mig igenom hela boken.
I de lugnaste vatten - SJUKT spännande bok. Jag var fast från första sidan! Och stjärnan i kanten var att jag listade ut mördaren tidigt. :)

Det får räcka så för idag. Blir nog skördetema nästa gång. :)

RSS 2.0