Eget grönt, fast med färg

Jag planterade ut en paprikaplanta i växthuset i början på sommaren. I veckan festade vi på den första paprikan, recept från Icas billiga vecka. Kul när man kan få fram egna grönsaker!Ps. Nu kan ni även se astrarnas slutspurt på bild!

Astrar på väg!

Planterade några stackars frön i våras. De fick trängas flera stycken i en liten kruka som saknar dräneringshål. Den här, inte så optimala krukan, har stått på balkongen där det är sol tidig morgon och sen kväll. Inte bästa förutsättningarna alltså.

Men det är som på triss! Plötsligt händer det! Spanade ut på min dränkta plantering i regnet och vad ser jag om inte några blomknoppar på astrarna?! Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!! :) Hoppas bara att frosten väntar ett tag så att blommorna hinner fram!
Galen idé

Igårkväll när vi åkte hemåt körde vi förbi ett par cyklister som såg ut att ha cyklat långt. D får plötsligt en idé om att vi ska köra ikapp dem. JA!, ropar jag spontant. Vi fick sån plötslig lust att fråga om de behövde någonstans att bo. Låter ju helt galet att fråga två helt okända män om de vill sova över... men det var just det vi hade tänkt.

Vi vänder om och då står en av dem utanför vårt hus. D "hämtar posten" och passar på att fråga om han behöver hjälp men trist nog förstår han varken svenska eller engelska. Den andre mannen kommer tillbaka från macken, där han varit, och de två cyklar iväg... D och jag står och tittar nyfiket efter dem och undrar vad det var för filurer. Sedan skriver vi handlingslista och grejar på lite inne i lägenheten.

Men så plötsligt!! Då ser vi männen igen på macken och springer till fönstret för att se var de ska ta vägen. Kanske, kanske skulle vi få en ny chans att fråga om de behövde hjälp. Kanske den andre mannen kunde engelska? Vi spanade ivrigt men nej... förgäves. De försvann åt andra hållet och tillfället var förbi...

Det var en knasig tanke som dök upp men hade de velat sova över så hade de fått göra det. I vanliga fall skulle jag tänka att det var farligt att dra hem okänt folk när man inte alls har någon aning om vilka det är, men igår kände både D och jag att det hade varit helt rätt. Konstigt, konstigt... Vi båda var rätt besvikna över att vi inte fick kontakt med dem...


Ballonglycka

Nu har vi varit med om något sjukt häftigt!! Vi har flygit luftballong. På riktigt!

Hoppade på gula fordon och åkte  ut till Gärdet. Där lastade vi ur korg och ballong.

Ballongen vecklades sedan ut både på längden och bredden.

Därefter blåstes den upp, först med kall luft och sedan med varm luft. Totalt ca 17000 kubikmeter luft!

Och den blev STOR!

När den blivit tillräckligt stor och tillräckligt varm började ballongen stiga och korgen tippa upp, då var det bara att hoppa i!

Sedan fick vi underbara vyer när vi svävade fram med vindens fart.

Landade på Barkaby flygfält och fick diplom och var med om lite procedurer.
Tack snälla vänner för en fantastisk upplevelse!

/Greve Daniel och Grevinna Maria af Barkaby flygfält.


RSS 2.0