Mellan jul och nyår

Nu har vi faktiskt flyttat in i huset och bott här i 1½ vecka! Den 18 december fick vi hjälp av ett helt gäng människor som bar möbler och kartonger för fulla muggar. Majoriteten av möblerna står i ett rum, vi har nu kombinerat kök och tvättstuga, allrum/matrum i ett rum och i ett rum sover vi. Man kan liksom inte ta miste på att renovering pågår när man kommer in, men det är helt enkelt så det är just nu och vi tycker det går förvånasvärt bra än så länge!

Någon gång där i flytten började en förkylning härja fritt i min kropp så i början på julveckan var jag rätt knäckt, gjorde inte många knop hemma i huset utan sov mycket och läste ut två böcker i alla hast! Sedan kom juldagarna då jag jobbade (torsdag-söndag) och på kvällarna hamnade vi antingen hos mina eller D's föräldrar. Skönt att slippa tänka på julmat överhuvudtaget och bara bli uppassad hos andra när man jobbat!

Den här veckan har både jag och D varit lediga. D's ledighet har mest inneburit jobb i huset. Min ledighet har mest inneburit ledighet. :) Måndag gjorde jag ungefär inget alls... Var till morfar och H och åt så jag nästan sprack! Igår jobbade jag halva dagen och sedan fick jag hjälp av mamma att städa ur det sista ur lägenheten. På kvällen drog jag, svärmor och svägran på D's sida till stan och fikade och såg sen en film. Väldans mysigt!! Idag har det också varit en slö dag. Har plockat upp lite julklappar, tvättat och känt mig allmänt lat. Men det har ändå varit en skön dag. Jag tror att det behövs lata dagar ibland. Nu följer två jobbkvällar för min del så då kan man kanske få slappa lite innan!

Sammanfattning av huset så här långt: Golv har rivits upp i hall, kök och vardagsrum ända ned till grundplattan. En hel vägg och en del av en annan vägg har rivits. Nya väggar har rests upp ungefär som de ska vara och en dörr har satts igen. Nya golvreglar är på plats i halva hallen och vardagsrummet. Elektrikern har varit här och rett ut vad som är vad. Rörmokaren har varit här och kollat en sväng, nya vattenledningar ska på plats till köket. Det nya köket är beställt. Och så har det tänkts och funderats en hel massa massa!

Husfixardag

Nu kan vi väl säga att det är helt klart med huset... Lagfarten har inte varit i tidningen men det närmar sig med stormsteg!

Idag drog vi släpvagnen till Övik och köpte virke och andra byggnadsgrejer. På väg hem svängde vi förbi Banafjäl. Där var det kö genom byn! Tänka sig. Orsaken till det var den omåttligt populära julmarknaden. Vi hoppade över den och tog en fika hos mormor istället. Kanske att det blir julmaknad i Banafjäl imorgon istället.

Väl tillbaka i huset lastade vi av virket, sorterade ut och drog spik ur spontade brädor som skulle utgöra vägg och så bytte vi ett läckande rör. Till vår hjälp hade vi snälla föräldrar! När klockan började närma sig middagstid blev vi inbjudna på middag hos D's föräldrar. Satt där och mådde bra ett tag innan D tyckte att vi skulle göra en sista insats i huset för dagen. Sagt och gjort! Ett par nya väggar kom till. Jag spikade, spikade snett, spikade krokigt, rätade ut spiken, blev vansinnig, spikade rakt, andades, spikade snett, var nära att kasta hammaren i backen, samlade mig, spikade, spikade och spikade både snett och rakt! Spikade hårt och sen så hade klockan blivit halv nio och det började vara dags att avsluta. Nu är vi båda rätt nöjda för idag. Det är spännande att se hur det växer fram! Tänk när vi är klara! Förhoppningsvis har vi kalasfint till D's 30-årsdag! :)

Over and out!

RSS 2.0