Home Sweet Home!

Ja, snart bär det av hemmåt. Ska bli skönt att få komma hemhem. För mig finns det flera hem. Ibland sägs det ju "borta bra men hemma bäst". Jag skulle nog säga "hemma bra, men hemhemma bäst" eller "hemma bra, hemma hos Daniel bäst". :) Oj, vad rörigt. Har jag någonsin skrivit samma ord så många gånger? Tror inte det. Nu är det i alla fall dags för lunch och sedan grupparbetesplugg! Ha en skön helg alla läsare!

Till Magda-nätvännen.

Hej Magdalena!

Här kommer ett litet brev till dig. Det blir lite offentligt eftersom jag inte kan svar på ditt inbjudan-till-bloggen-mail. Jag bara tänkte att du kanske tycker att jag är otrevlig som inte skriver något till dig eller ger någon som helst bekräftelse på att jag läser det du skriver. Saken är den att jag inte har något google-konto och kan då inte skriva kommentarer till dig. Däremot har jag varit in och läst lite om ditt liv och tycker det är så härligt att läsa att du verkar leva livet fullt ut! Sådär! Nu känner jag mig inte riktigt lika otrevlig. Ska jobba på det där med google-konto såsmåningom.

Kram från mig.

Ps till alla andra. Ursäkta att jag bara vänder mig till en person, men jag vet liksom inte hur jag ska få kontakt med henne annars. Ni får stå ut. Tack! :) Ds.

Kjol!

 Nu känner jag mig nästan som en modebloggare med en massa klädbilder. :) Men jag måste få visa vad jag gjort ikväll. Jag är helt sjukt duktig på att sy! Det blir ju till och med bra! Och ja, jag är väldigt nöjd med mig själv ikväll! Här är först tre bilder. Den första visar lite från sidan och där syns knäppningen och dragkedjan. På bild två kan man se en dekorativ söm mitt fram och på bild tre ser man hur bra jag fick till formen där bak! Ni får ursäkta strecken i bilderna. Det blir så om man tar kort mot en spegelvägg, det är svårt att undvika skarvarna.
 
Sedan kommer en liten närbild på knappen och dragkedjan. Jag tycker att det blev riktigt bra. Kanske att det skulle gå att få knappen något snyggare. Det blir liksom lite väl mycket snapphål som syns, men det tror jag mest beror på en konstig knapp. Det är väl ändå ingen som kommer att kolla det så noga.

Sedan en bild som visar hur jag hade tänkt kjolen från början. Jag har inte fållat upp kjolen men tänkte nog korta den och sy fast ett rödrosa tyg som jag rynkar lite. Vad tror ni om det? Då blir det lite mer vardagssommarkjol än en klassisk kontorskjol!

Jo, just det. Färgåtergivningen på korten är värdelös. Den rätta färgen är nog mest lik de översta bilderna, för den som har anteckningsblocket redo.Lista.

Fick en lista på mailen av Elin och svarar på den här istället. Så kan ju fler få kopiera och fylla i den!

1. När gick du upp idag?

Cirka 9.50
2. Diamanter eller pärlor?
Diamanter för de glimmar mer!
3. Senaste filmen du såg på bio?
Oj, när var jag på bio sist? Jo, just, det var Mamma Mia.
4. Favorit tv-program
Har ingen TV, men det blir typ "så ska det låta" eller något annat musikprogram
5. Vad åt du till frukost?
Fil och musli
6. Vad är ditt / dina andranamn
Anna
7. Din favoritmat?
Svårt att välja. Mammas köttbullar med potatis och sås kanske.
8. Vilken mat gillar du inte?
Mat med konstig konsistens. Havregrynsgröt t.ex.
9. Vilken är din favorit-CD för tillfället
The Real Groups "In the middle of life"
10. Vilken bil kör du?
Mammas och pappas när jag är hemma
11. Vilken är din Favoritmacka?
Nybakade elefantöron!
12. Vilka är dina favoritkläder?
Jag har nog en del huvtröjor/koftor med dragkedja
13. Om du fick åka vart du ville vart skulle du åka då?
Just nu skulle jag åka hem.
14. Favoritklädmärke?
L.O.G.G.
15. Var vill du dra dig tillbaka
Hm, till mitt ännu-icke-existerande syrum/mysrum
16. Favorittid på dagen?
17-21
17. Var är du född?
Örnsköldsviks BB
18. Vilken är din favoritsport att se på?
Konståkning, gymnastik, dans el. liknande.
19. Coca Cola eller Pepsi
Spelar ingen roll. Känner nog ingen större skillnad.
20. Fotboll eller ishockey
Törs nästan inte skriva fotboll men gör det ändå.
21. Är du en morgonmänniska eller nattuggla?
Varken det ena eller andra. Något mer nattuggla om jag har något att göra. Tycker om att komma igång på morgonen men det brukar ta ett tag.
22. Pedikyr eller manikyr?
Pedikyr. Då kan man gå omkring och vara smygfräsch och ändå våga använda händerna utan rädsla för att naglarna ska gå sönder.
23. Några spännande nyheter att berätta för oss?
Vad skulle det vara? Kanske att jag har planer på att göra köttbullar vilket jag aldrig gjort tidigare. Men det kanske inte var sådana nyheter som önskades?
24. Vad ville du bli när du var liten?
Det var nog dagisfröken
25. Bästa barndomsminnet?
Har svårt att peka ut något speciellt, men minns att det var så härligt bekymmerslöst att vara barn.
26. Varit i Afrika?
Nej.
27. Nånsin rullat in någon i toapapper?
Nej, men tittat på när det har hänt! Det hände sig en gång på ett läger.
28. Varit med om en bilolycka?
Nej, tack och lov!
29. Favoritdag i veckan?
Lördag.
30. Favoritblomma?
Svår fråga. Trumpetliknande blommor. Liljor och kallor och sånt.
31. Favorit-snabbmatsrestaurant?
De som serverar glutenfritt.
32. Har du någon cykel?
Jajjemän!
33. Vem fick du senaste mailet från?
Från en prova-på-gratis-sykurs eftersom jag tänkte få tips om hur man syr en linning.
34. I vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort?
Vill inte ha kreditkort.
35. Läggdags?
Inte än på ett tag. Väldigt olika på helgen. Runt 22-23 på vardagen.
36. Senaste personen du delade en middag med?
Idag blev det tidig middag med folk från kyrkan.
37. Vad sysslar du med just nu?
Ja, som det ser ut just nu fyller jag i en lista.
38. Favoritfärg
Tycker om rött
39. Hur många tatueringar ?
Noll
40. Vilka vill du utmana?
Alla som känner sig träffade!

Kreativ kväll.

Bloggen har bytt utseende. Det bara blev så. Kul att göra något nytt! Ikväll och idag har jag verkligen använt min kreativa sida och fått mycket roligt gjort! Kan göra en liten lista. Blir roligare och mer lättläst.

* Bakat banankaka - hade en svart banan som nästan tiggde om att få åka i soporna, men icke! Jag köpte en banankompis till den och bakade en mumsig kaka istället. Vettigt av mig att ta vara på den där bananen ändå.

* Bakat solrosbullar med aprikos - ett nytt recept från en julklappskokbok. Tog lite väl lång tid att göra, men blev till slut bra. Kul att ha testat något nytt!

* Spelat gitarr - fick inspiration när D var här och han gav mig tips om att spela till låtar. Så ikväll har jag lirat med Bengt Johansson. Det går väl sådär. Bättre än för en vecka sen i alla fall!

* Plockat fram Huskvarna 2000 - jo, jag fick lite syenergi! Har sytt klart min tunika som påbörjades för alldeles för längesen. D hjälpe mig att nåla fast banden. Hans idé att de skulle gå ihop där bak och jag tycker att det blev jättesnyggt! Ni får ursäkta de dåliga korten, men jag har inte övat så mycket på att ta outfit-bilder. Hur lyckas alla modebloggare? Förutom tunikan har jag börjat med en jeanskjol, men insåg att jag måste sprätta dragkedjan. Vet inte hur jag har mätt riktigt!

Om Guds stora och svårbegripliga kärlek.Om du tänker att Gud är med oss varje dag, timma, minut, ja till och med sekund. Då kanske du är något på spåren. Gud vill vara med dig jämt. Han viker inte från din sida en sekund. Om man ur ett mänskligt perspektiv tänker på en bästa vän. Det är någon man vill vara med nästan jämt, men i relationen människa-människa finns det där nästan. ...nästan jämt. I Guds kärlek till dig finns inget nästan. Han tröttnar aldrig på dig, han är alltid intresserad. Så fort du öppnar munnen för att tala med honom, eller vänder din blick mot honom så har du hans odelade uppmärksamhet.
Det tror jag är en bit av guds kärlek.
(tankar från 2005)

Lättnad.

Nu har alla fjärilar landat.
Nu har mina inre organ hittat sin plats.
Nu har friden kommit hem igen.
Och nu har jag klarat av examenspatienten.

Den stora skräcken från termin ett för många. Min oro började komma förra veckan när jag fick veta datumet för examinationen. Men jag har alltså klarat det!! Helt galet bra! Och så otroligt skönt att slippa gruva sig mer. Själva tillställningen såg ut som så att jag fick träffa sjukgymnasten som skulle vara med och hon visade mig till deras konferensrum. Där fick jag veta namnet på patienten och att hon hade besvär i nacken. Sedan lämnades jag ifred en timme för att planera min undersökning. Efter en timme träffade jag patienten och hade timme två på mig för undersökning. Då var sjukgymnasten och examinatorn med. Timme tre satt jag själv och funderade på bedömning och behandling som jag sedan redovisade för sjukgymnast och examinator. Och de bedömde att jag gjort en godkänd prestation! Jag är så nöjd. Hade det funnits G+ hade jag fått det... inte så långt från VG vilket ju förstås känns uppmuntrande! Nu känner jag sådan otrolig lättnad. Jag tror bara att jag har andats in hittills den här veckan. Har tagit större och större andetag och blåst upp mig som en ballong, men nu! Äntligen, kan jag andas ut. Och oj, vad jag andas. Tänk om jag kunde ha andats ut igår. Vad mycket skönare det hade varit att genomföra examinationen då. En fråga jag ställer mig är varför jag alltid gör saker 500 gånger svårare och omöjligare än de faktiskt är. Nog för att man kan tycka att spänning i vardagen är bra, men ibland blir det onödigt mycket spännande.

Tack för att ni tror på mig, och tack för allt stöd!!

Nervositet och mod.

"Nervositet är en benämning på ett känsloläge där personen ifråga känner en oro eller har ett ångestfyllt förhållande till något som skall ske. Ångesten, som är utfallsrelaterad, kan antingen bero på att personen inte vet vad som kommer att ske, eller inte vet hur det som sker kommer att tas emot av andra. Ett exempel är prestationsångest. Det är när en individ är nervös över att inte räcka till eller så är de egna kraven (eller den egna uppfattningen hur kraven är ställda) så högt ställda att personen känner en djup ångest inför utförandet - en skräck inför faktumet att inte räcka till." (hämtat från wikipedia)

"Mod är en personlig egenskap. En modig person handlar i överensstämmelse med sina övertygelser och önskningar, även vid risk för negativa konsekvenser mot det egna jaget. ... Mod är att vara rädd men övervinna rädslan för att göra det som ska göras. Mod stärker individens självkänsla och hjälper personen att övervinna sin rädsla genom exponering." (hämtat från wikipedia)

Idag är en dag som just nu är fylld mest av oro.
Idag är också en dag då oroskänslan kommer bytas mot känslan av lättnad.
Idag är det examination.

Idag får ni gärna tänka på mig.

Glutenfri kladdkaka.

Tänkte dela med mig av ett väldigt smaskigt recept på kladdkaka.

Smörj en rund form. Smält 100 g margarin.
Rör samman 2 ägg och 2½ dl socker.
Sikta i 1½ dl glutenfri mix, 4 msk kakao och 1 tsk vaniljsocker.
Tillsätt till sist det smälta margarinet.
Häll smeten i fromen. Grädda 30-40 min i 150 grader.

Gräddningstiden kan variera beroende på ugn och önskad kladdighet. Efter lite experiment har jag kommit fram till att det blir mycket gott om man river i skal från en halv apelsin och eventuellt pressar i lite av saften från apelsinen. Om man bara tar skalet kan man skära upp apelsinen och servera till. Ett tips jag fick från Erica var att trycka ned några hallon i smeten när man hällt upp den i formen. Testade detta i helgen och kan verkligen rekommendera det! Bra variation om man nu av någon outgrundlig anledning skulle bli less på vanlig kladdkaka. :)

Nu ska jag bege mig till Ira för lite tjejkväll. Det blir pizzabak och sen blir det lite hallonkladdkaka på det. Måste passa på med en myskväll eftersom hon snart lämnar Luleå som nybakad sjukgymnast!

Det närmsta jag kom ett hallon.
Håll men om att det är lite likt!Naturen är skön!

Solen är skön tycker många. Jag också. Men jag gillar den bättre när den är på väg upp eller ner, än när den gassar för fullt från en klarblå himmel. I går var jag på en liten promenad ner till en is som ligger vid något sorts fågelreservat. Jag hade tänkt ta kort på den vackra himlen men den var inte riktigt där vid isen som jag trodde. Dessutom
hade solen gått ned lite väl mycket. Jag kom mig inte ut tidigare igår. I alla fall så blev det två bilder som visar lite av himlens eld. På vägen tillbaka gjorde jag en liten naturspårning till Elin och Tipp men jag vet inte om de sett den. Jag har inte sagt något, men risken är väl att de läser om den här. Hade ju varit kul om de hittade den, annars får jag väl berätta om den på måndag kanske. Gårdagen bestod annars av eget plugg. På kvällen bakade jag kakor att ta med som tack när jag skulle återförenas med mina adopterade blommor som Erica tagit hand om under min praktik. Vaddå adopterade blommor? Jo, när Andreas, en tidigare Lulestudent, flyttade så fick jag överta två av hans blommor och de är så vackra i mitt fönster!

Idag har det varit en pluggdag. Klev upp vid halv åtta och var ganska pigg faktiskt. Lyssnade på "ring så spelar vi" där Lasse Berghagen var prao för dagen. Okej, jag vet att man "borde" lyssna på typ P3 och kliva upp tidigast tio när man är 22... men jag tycker det är ganska trevligt att lyssna på P4 på lördagar. Först ring så spelar vi och sen melodikrysset. Jag tror att det är mer en vana som känns lite "hemma" och "mamma" snarare än att jag tycker att det är världens bästa program. När jag var liten var det inte helt ovanligt att mamma bakade eller pysslade med något annat i köket på lördagförmiddag och då lyssnade hon oftast på P4. Så för mig är det en känsla som är väldigt mycket "hemma". Mysigt! Hm, tillbaka till dagen. Under lunchen hade jag planerat att ta en promenad men eftersom jag letade efter ett borttappat papper så blev det lite snålt med tid. Hade ändå tjugo minuter och när jag kom ut så såg jag himlen. Som ett skott rusade jag in igen och hämtade kameran. Himlen var så otroooligt vacker! Snacka om eld! Det var helt galet rött och trädtopparna blev som kontrast helt svarta. Bilderna är inte så bra men den översta visar ganska bra ungefär hur ljust/mörkt det var ute och den nedersta visar den eldiga rödfärgen ganska bra. Nog skrivet. Mer en annan dag. Kram!

"Tussar"

Här är alltså det färdiga resultatet! Grå och svarta. Hade tänkt få till en fin detaljbild på mitt improviserade hälsteg men lyckades inte så bra med kameran. Mamma får nog ta ett bättre. Hon kan nog det där med hur man ställer in ljuset. Det var nämligen svårt att få till en skarp bild med lagom mycket ljus när jag tog på det svarta garnet. Bilderna nedan ser väl ungefär likadana ut. Vet inte om någon är bättre än den andra så jag lägger ut båda så får ni avgöra själva! Som lite kuriosa så har den där Zara-påsen som syns blivit min stickpåse. Där har jag nu lite garn och stickor. Tyvärr har jag inget stickprojekt på gång. Än. =) Men jag är rätt sugen på att sticka mig en mössa av något slag. En chockrosa som passar till min vårjacka!


Frågan är om det blir något mer stickat just nu. För tillfället har jag en jeanskjol i tankarna. Har lite jeansspill här under skrivbordet som nog skulle räcka. Problemet är bara att jag gör alla projekt så besvärliga. Så här kan mina tankar gå.
"Ja! Jag kan sy en jeanskjol! ... Kanske med en liten tygkant som sticker ut längst ner... Bara två raka stycken och en dragkedja i sidan, det borde jag klara... Jag skulle kunna sy fast tygkanten med sån där jeanssöm (kollade upp att det heter fällsöm)... Ja! Det vore bra att lära sig! Blir nog snyggt också! ... fast dragkedja... det kanske vore snyggast med gylf och knapp?" Ja och plötsligt så blev det inte så enkelt att sy en kjol. Idéer finns det gott om! Det som fattas är en gnutta kunskap, en nypa tålamod och en näve tid. Ge mig det så har ni snart en kjol att beskåda! Den finns redan i mitt huvud!

Nu ska jag titta på en film. Ha en skön kväll!

Flow

Ja, nu skriver jag för fullt här på bloggen. Tänkte först skriva en lista men insåg att det bara skulle ta tid. Tänkte jag skulle berätta om lite syprojekt som finns i mitt huvud men som troligtvis inte blir av på ett tag. Kanske om "tussarna" jag håller på att sticka. Mamma, du vet de där svart-grå. Jag gjorde klart den andra idag. Men istället för att vara nöjd där så rispade jag upp den första och började göra den lite längre. Tänkte att det kunde vara bra med ett par som lite större fötter passar i. Ska lägga ut bild på dem när de är klara. De blir nog riktigt fina! Har sett en tröja i Kreativa kvinnor (en bra tidning) som jag är sugen på att sticka, men ska nog avvakta lite tills jag har lite mer erfarenhet. Riktigt snygg men troligtvis omodern när jag kommer mig för att sticka den.

Nu ringde Daniel och berättade att han var tvungen att ringa min pappa. ;) Det var nästan hela sanningen.
Godnatt!

Bjuder på en närbild av stickningen. I härligt lovikkagarn.

Frossa

Godmorgon folket!

Jag har varit vaken sen sju ungefär. Bokade tidig tvättid och tänkte jag skulle ta mig upp i tid för att plugga. Ja, jag vet... Det är söndagmorgon, men har man knappt pluggat under sina praktikveckor så känns det värt att köra lite hårt nu. Men det drygaste är att det är så kallt. Jag sitter fortfarande i min pyjamas eftersom jag inte orkat byta om. Utanpå den har jag en fleecetröja och sitter inlindad i en filt. På fötterna har jag bra sockar och tjocksockar och på huvudet sitter en mössa. Det borde göra susen. Just ja, handledsvärmare har jag också. Trots detta är händerna iskalla! Antingen är jag konstig eller så är det väldigt kallt här. Nej, nu ska jag återgå till vårt PM. Ska bara lägga ut lite bilder hemifrån först. Alla bilder är tagna förra vintern.


Isen hade inte lagt sig i sundet i år heller.


Naturen har vackra mönster.


Vägen utanför mammas och pappas hus.


Skön vårvintersol!


Lite hemlängtan har jag allt.

RSS 2.0