Gamla flaskor

 

Det var rensning i ladugåden hos mamma och pappa i sommar. Ovanpå mjölkkammaren stod några sockerlådor fulla med gamla flaskor! Många var av samma sort men så fanns det en del guldkorn som mamma och jag blev glada över. Jag tog reda på några och mamma tog några. Igår höll jag på att rengöra dem, för vem vill hålla i eller se på en flaska med minst 60-70 år gammalt damm på? Inte jag i alla fall. Tyvärr är det lite ingrodd smuts kvar på botten av ett par flaskor. Hur ska man få bort det? Tips någon?


Fågel i burVi odlar tomater och de växer sakta men säkert. Tror tyvärr inte att de hinner bli röda innan nattfrosten kommer. Jag konsultade morfar tidigare i sommar men han kunde inte säga vilken sort det var. Men de har växt som ogräs, så i veckan gick jag på dem lite hårt och tog bort alla kvistar som det inte var tomater på. Så nu kommer man åtminstonde in i växthuset och ser var man vattnar. :)

Nu på morgonen tittade jag ut genom fönstret och såg något flaxande runt växthuset. Tittade lite extra och såg att flaxandet var i växthuset. En fågel hade på någt sätt tagit sig in och flög mot rutan gång på gång! Jag drog på stövlarna och sprang ut i pyjamasbyxorna för att rädda den stackars talgoxen. Stackaren...

Romantisk middag a'la måndag

 

Jo, man kan ha romantisk middag på en måndag. Hemma i köket. Med fisk och potatis. Om man bara dukar lite fint så går det hur bra som helst! :) Sen skadar det ju inte att man fått fina blommor av mormor, fint porslin i bröllopspresent och under dagen plockat blåbär med papsen som man bakar en blåbärspaj av. Mums!


Rikedom!

Jojo, jag är rik! Rik på naturens goda skafferi. Har varit hos svärmor och plockat röda vinbär ikväll. Så nu finns 2,5 liter i frysen + lite till som jag plockat tidigare, säg 3 liter totalt kanske.. Sen har vi massa hallon och lite blåbär och väldigt god hallonsaft! Funderar på att dra ihop till saftkalas mitt i mörkaste hösten. Det skulle väl pigga upp? Påminn mig när mörkret drar in. :)

Idag har jag skolats in på hemtjänstens norra distrikt i Husum. Ska jobba på fredag och så frågade de om jag ville jobba fyra dagar nästa vecka också! Känns väldigt bra!

Förresten så har jag bakat ikväll också.. om ni ville veta det. :) Tänk om jag hade haft en liten fotograf i mig. Då skulle hon ha kunnat ta fina kort på det som den lilla kocken i mig svänger ihop och så skulle jag kunna dela med mig av fina recept med fina bilder. Men inte! Nog har jag tänkt att jag ska ta kort på det jag gör, men om (och jag säger OM) jag lyckat få fram kameran så blir bilderna inte särskillt roliga och så ids jag inte lägga in dem här och skriva upp receptet. Tur att jag inte driver en matblogg, det finns ju redan så många bra!

Nej, nu blir det inte mer skrivet här ikväll.

Bröllop del 2

Jaha, då har det gått nästan en timme sen jag kom hem från ett tupperware-party hos Marie. (Tack för det!) Jag tror det är sånt man går på när man har gift sig och blivit stor. ;) Var även på medelgympa igår där medelåldern nog var strax över medelålders... :) Fast gympan blev inställd eftersom det inte fanns nycklar att ta sig in. Trist när man är redo.. Då blev det en kort tur på cykeln istället. Tröttade ut benen uppför en seg backe innan jag drog hem igen.

Nu ska ni få några fler bilder från bröllopet. (klicka på bilderna så blir de större)


Tja... jag märker att det är svårt att välja ut bilder att visa. Jag tror vi gör som så, att den som vill se fler bilder är välkommen hem till oss! Varmt välkommen! Och om det är något alldeles speciellt man vill se så kan man få önska en bild. Då kommer den fram som en liten önskebild. Vad sägs om det?? Förresten så ser ni på bilderna ovan den ljuvliga buketten (sååå fin!!!), den läckra bilen vi fick åka i, hur fotgraferingen såg ut och hur ett av korten från fotograferingen blev! Håll till godo!

När man inte ser vägen...

Är ju nu i tider av jobbsökande, arbetsförmedling, a-kassa, vikariedagar, oro, hopp och förtvivlan... Framtiden är oviss men jag tar en dag i taget. Satt idag och spelade lite piano och sjöng för mig själv. Gjorde massa annat idag också för den delen. Var bl.a. på en planeringsträff för kvinnofrukost och efteråt pratade jag, mamma och svärmor lite om jobb och framtid. När jag sedan gick för mig själv hemåt funderade jag vidare på jobb samtidigt som jag började nynna på en sång, samma som jag sjungit tidigare idag... Jag är övertygad om att Gud ville säga något. Texten på sången som Micke Finn har skrivit lyder:

Vi lägger våra liv i dina trygga händer
Din trofasthet kan vi lita på
Du leder våra steg
Din omsorg är beständig
Din kärlek kommer alltid bestå

Även om vi inte ser vägen
kan vi tro och hoppas på Dig!

Bröllop del 1

Idag har jag bakat och fixat lite papper om jobb och så har jag fått min legitimation som sjukgymnast! :) Känns lite speciellt. Tänkte att jag skulle visa lite bröllopsbilder för den som inte sett. Vem det nu kan vara... Först några bilder på hur det kan se ut just innan man ska in i kyrkan och säga ja till varandra.

 

På språng upp till kyrkporten där vi möttes av prästen och våra värdinnor.

 

Och så här glad är man!! Wiii!!!


RSS 2.0