Plugga, plugga, plugga

ÅÅÅH!!! Vad less jag är på att sitta. Står nu vid en dator bara för att slippa sitta på ändan. Har suttit och skrivit tenta på morgnonen i tre timmar ungefär. Då sitter man ju där i sin stol hela hela tiden. Sedan satte jag mig för att äta lunch innan jag satte mig i biblioteket för att plugga till nästa tenta. Stolarna här på skolan är inte de bästa. Man sitter som en... ja, jag vet inte vad. Det kanske är jag som inte är rätt byggd för stolarna och borden. Nu står jag i alla fall upp. Ska ta en sväng runt i korridorerna bara för att få lite fart på benen.


Hm... Ja, det var det om det. Tentan jag skrev idag kändes i alla fall bra. Den bodre jag klara. Förhoppningsvis.

Förresten så har jag ett tips. Gå in på youtube och kolla på klipp med galenskaparna. De är ju så roliga! :) Framförallt är de grymma på att sjunga. Såg ett klipp där de sjöng "bara sport". Hjälp alltså! Grymt bra!!


Nu ska jag inte stå stilla längre.

Ha det fint!!


På väg hem från skolan

Står i biblioteket nu på väg från skolan. Har varit här och pluggat lite. Tog dock inte med någon lunch utan bara lite frukt så nu måste jag hem och stoppa nåt i magen.

För tillfället är det plugg som gäller för hela slanten. Idag fick jag tack och lov lägga en del åt sidan för ett tag. Hade en praktisk examination i fredags. Tror jag skrev tidigare att jag var lite orolig inför den. I alla fall så sattes vi på prov i fredags och det kändes... sådär. Man vet aldrig hur det har gått efteråt tycker jag. Vi fick en halvtimma på oss att förbereda det patientfall vi blivit tilldelade och jag kan säga som så att min hand inte var helt stabil när jag satt och skrev ner mina anteckningar. Lite nervöst darr fanns där även om jag vet att det egentligen är totalt onödigt. Sen försökte jag visa och berätta allt jag bara kunde så att man inte skulle missa på något bara för att man inte sa det. Jag försökte tänka logiskt, hur bra det nu går när man har tusen miljoner tankar som försöker fly i vild panik men inser att de är fast.. När allt var över kände jag bara en stor lättnad över att det var avklarat så att man slapp oroa sig mer. I helgen har det känts okej. Jag kollade igenom bedömningsmallen och efter lite snålräknade (till min nackdel) tänkte jag att jag nog borde bli godkänd åtminstone... men helt säker kan man ju ändå inte vara.

Idag fick jag till slut veta resultatet. "Det gick jättebra" sa läraren. "jättebra.... jag har satt vg". Jag blev jätteförvånad. Det hade jag verkligen inte vågat hoppas på och inte trott heller. Det är nästan så jag blir avundsjuk på mig själv. :) Grymt skönt. Nu är det bara att fokusera på nästa grej. En tenta imorgon och en på måndag. Den imorgon känns rätt okej ändå. Det borde gå.... men man vet ju aldrig.

Hm... nej, det var väl bara det jag ville. Vara lite mallig. Det måste man väl få vara på sin egen blogg? Jag gillar egentligen inte att skryta, men här blir det ju lite i smyg. Det är ju ingen som måste läsa vad jag skriver.

Jag är förresten lite sysugen. Vill sy en softartunika att bara ha hemma. Har rensat bort lite kläder som jag funderar på om man kan göra något av. Får se vad det blir om det blir något överhuvudtaget. Hur som helst blir det efter tenta-p (=tentaperiod).

Hoppas det går bra för er vänner med allt vad ni tar er för!


Om helgen

Helgen spenderades i Sthlm. Åkte från luleå på torsdagkväll med tåg. Daniel klev på i mellansel och vi fick ha en sexbäddarskupé helt själv. Konduktören sa att han möblerat om lite... Inte gjorde det oss något i alla fall. Vi slapp ju smyga när vi skulle upp på morgonen och det är ju skönt! Speciellt med tanke på hur trångt det är i kupéerna.

I huvudstaden var det fullt upp. Var in till själva city på fredagen och strosade runt i en galleria som låg nära sergels torg. Minns inte vad den hette men det gör kanske detsamma. På fredagkväll var vi på musikal, sound of music, och det var GRYMT bra! Vilken upplevelse!
Lördag var vi till S-tälje, på Tom tits experiment-vad-det-nu-är, på dagen. Sen for vi hem och åt tacos innan vi hälsade på en vän.
Söndag var det möte på fm och sen hem till ett par andra vänner på middag. Efter det drog jag till arlanda och tog flyget hem!
Där har ni resan i korthet. Köpte 3-dagars SL-kort och det var en bra investering. Vi åkte jättemycket tunnelbana och buss och pendeltåg. Vi fick resorna ganska slimmade många gånger tack vara god (?) planering..

Ikväll har jag försökt plugga... vet inte om det går bra eller inte. Jag är nog ganska nervös tror jag. Osäker på vad jag kan egentligen... Men, nej, nu ska jag inte filosofera mer om det. Jag har faktiskt en kille som läser en tidning i andra änden av mobilen. Kanske skulle vara social och prata med honom. (Tur vi ringer gratis till varann!)

Sov sött!

S:ets dag

S som i söndag
S som i snö!
S som i snö som redan smält bort
S som i s
S som i sång
S som i studier
S som i soft
S som i smoothie

Ja, jag tror att det sammanfattar söndagen rätt bra. Vinklade upp persiennerna imorse och blev så glad för det var lite vitt ute! Första snön är alltid speciell även om den smälter bort nästan direkt. Nu börjar den riktiga vintern närma sig! Slut på mörkret!

Sången och spelandet i kyrkan gick bra. Sara spelade oboe (stavas det så?) till och det lät grymt! Klart att det är lite nervöst, men jag menar vaddå?! Man måste ju få försöka! Jag tror att det lät helt okej faktiskt. Kanske inte bäst, men definitivt inte sämst heller!

Snart stundar mer plugg. Jag vill egentligen inte idag. Känner min inte alls taggad för studier idag, men man får passa på ändå! Att öva praktiskt kan man nog inte få för mycket av.
När vi pluggat klart sen så ska jag lyssna på kroppens slöhet och göra nåt soft. Kanske se en film eller nåt. Läsa nån tidning eller kanske lägga mig jättetidigt! Beror väl på hur länge vi håller på idag.

Kul förresten att jag får kommentarer på vad jag skriver!

Nu ska jag göra en smoothie innan jag ska till skolan! Det är verkligen gott! Tänkte he i lite havregryn också så blir det lite matigare. Ska ta med mig macka och banan också så man pallar eftermiddagen!

Sköt om er!

Lite fredag och lite lördag och lite gardiner

NÅGON tyckte att jag borde uppdatera min blogg lite mer. Han tyckte att det hade varit lite dött senaste veckan. Till saken hör att denne NÅGON har en egen sida där det har varit dött senaste... två månaderna ungefär! Hmm... har man egentligen något att säga till om då? ;o)
(Observera att detta var en liten pik om att NÅGON kanske borde uppdatera lite i sin hemsida!!! *blink, blink*)

Här kommer i alla fall några rader om lite ditt och datt.

Igårkväll spelade jag innebandy vilket var riktigt skoj. Det var blandade åldrar från 12 till ja, kanske 40 ungefär. Vi körde myndiga mot omyndiga och man kan väl säga att det verkar som att det finns hur mycket energi som helst i alla yngre förmågor! Mitt lag kämpade tappert, men det gick ändå inte... 11-7 tror jag att det blev till slut.
Efter bandyn drog några på bowling och några drog till kyrkan för ungdomssamling. Efter den tog jag en tur förbi skolan och spelade piano. Klockan var då halv tolv ungefär och jag gissade att det inte skulle vara så lång kö till pianot vid den tiden. :o)

Hade bestämt med några klasskompisar att plugga idag vid 10 och vi var riktigt flitiga. Kom hem vid tretiden ungefär och då blev det lite mailskrivande. Tänkte jag skulle gå en kurs och bli diplomerad massör, men nu verkade det som att kursen var full. Jag blev i alla fall uppskriven på en reservlista, så det kanske kan bli av om man har tur! Sen kom Sara förbi och lånade min bandyklubba. Jag orkade inte dra på bandy idag också. Kunde ha gjort det, men det kändes så snärjigt att hinna till fyra. Istället ringde jag Daniel och pratade en stund innan det blev middag. Köttfärssås och skruvpasta.

Nu har jag ganska nyss diskat bort och tänkte att jag skulle hinna dammsuga och kolla på min cykelväxel... Kan bli lite tajt med tanke på att jag ska vara på kyrkan vid halv sju. Men om jag skulle ta och avsluta här så kanske att man kunde ha en sportslig chans att hinna! Måste bara lägga in en bild på ett av hörnen i mitt rum så att mamma får se hur det blev med gardinerna. Jag skulle egentligen ha visat hur skynket under micron blev också, men det har jag inte tagit något kort på så det får bli en annan gång.

Ha det gött!!


Kunde inte bestämma mig för vilken bild jag skulle ta. På en syns gardinerna bättre men på den andra är en stolsdyna med också! Klicka på dem för att förstora upp! :o)

Pianojakt

Sitter nu i skolans datasal. Gick till skolan för att spela lite piano. Det finns ett precis vid aulan och jag tänkte att det kanske skulle vara ledigt ikväll, men icke! Där var det en massa salsadansande människor. Typiskt! Och i dramasalen, som i och för sig brukar vara låst, var det också folk. Fick dessutom veta idag att flygeln som fanns i A-huset inte är kvar där. Jag undrar var den har flyttats. Jag som ville öva inför söndag. Får väl bli imorrn kanske. Om man går hit jättetidigt kanske? Innan skolan börjar. Det kanske vore nåt! Då är det väl ändå ingen här på skolan?

Jaja, det är väl bara att cykla hem igen! Man kan ju alltid hoppas att de slutat dansa sen jag kom, men det tvivlar jag på!

Förresten så blev min växel på cykeln knasig. Möjligtvis trasig. Suck! Jag måste kolla det där. Undrar just om jag har kvar kvittot på den. Köpte ju ny i somras ju! Jättedumt! Jaja, blir väl till att skruva isär nån dag/kväll/helg...

Hem och renskriva mer! Kan verkligen inte skriva snyggt när jag skriver fort. Och fort måste man skriva när lärarna speedar!!! =)

Nervositet

Ja, usch, nu är jag nervös.
För något som kommer om tre veckor.
Examinationen...
Vad dumt egentligen att bli nervös för något så långt innan! Jag vill ju bara att det ska gå bra och i dagsläget har jag väl inte helt koll på allt och därför blir jag lite orolig för att jag inte ska hinna lära mig allt jag måste. Vi har en praktisk examination i ledundersökning där vi ska kunna undersökningsfynd, tester och behandling  för en del av de sjukdomar som kan drabba rörelseapparaten. Hugaligen! Fast det är väl ändå så att det nog kommer att gå bra när man väl är där. Det är vad jag önskar och hoppas  i alla fall!

image47Vad skönt att få skriva av sig lite! Inte för att det är så många som läser. Statistiken säger att det inte är så många som läser här. Inte för att det gör mig så mycket. Huvudsyftet med bloggen i nuläget är nog mest att jag ska kunna lägga ut bilder som mamma kan se! :)  Pappa också för den delen. Gillar er!!!
Bilden är tagen i vintras. Jag och Daniel var ute och gjorde spår i snön. :) Det var väldigt kallt den dagen, närmare 30 minus om jag inte minns fel. Åtminstone 25 minusgrader.

Tack mamma för att du hjälper mig med ord! Bladnerv. Det ska jag försöka att komma ihåg! Kan vara bra-att-ha-kunskap!

Nu ska jag nog gå och sova snart. Har varit hos några klasskompisar och tittat på idol och ätit marrängsviss. (Kan det vara så att marräng eventuellt stavas med ett r? Maräng? Nej, det ser för kort ut va? Du som läser fattar nog vad jag menar så då spelar det kanske mindre roll om jag stavar rätt.) Det var gott och trevligt! En kille, Daniel tror jag han hette, var grymt bra alltså! Han föddes nog på en scen.


Här är en bild från början av studietiden när jag satt med anatomin eller eventuellt fysiologin. Du ser ju vilket av synsätten som jag fyllt i en extra gång. Jag tror att det går lite lättare om man tänker så. Det blir lättare om man tror på sig själv, tror att man fixar grejer. Ska försöka med det om tre veckor. Min "mormor" (hon är inte min biologiska mormor, men är som en mormor för mig fastän jag inte kallar henne det.) Hon sa i alla fall att man inte får tänka: "tänk om det inte går". Man får bara tänka att det ska gå bra. Huvudet ska inte ens få en chans att tvivla. Det är visserligen lättare sagt än gjort, men jag tror ändå att det ligger lite i det. Kanhända att det blir jättejobbigt om det nu inte skulle gå vägen, men som sagt så får man ju enligt henne inte tänka så!

Tänk positivt!

Middagstid

Klockan är snart fyra och jag är ganska nyss hemkommen från skolan. Bara halvdag idag och det klagar man ju inte över så högljutt. Det blir nog morotssoppa idag igen. Det var så gott sist. Jag måste bara passa mig så jag inte föräter mig på det igen...

Jag har en känsla av att det blir ganska mycket morötter för min del. Igår åt jag morotsstuvning och det var väldigt gott! Inte lika gott idag till lunch bara. Jag tror att såser som man reder med maizena har en tendens att bli ganska klibbiga och det såg inte så trevligt ut idag när jag värmde upp maten till lunch. Men igår var den krämig och fin! Testade att bottenreda och det gick ganska bra, men det blev lite mycket sås så jag frös in lite.. Tänkte att det kanske skulle fungera att värma vitsås, men nu när jag vet hur det blev idag är det väl tveksamt. Jag får väl se hur det blir!
image43
Middag 3/10: Stekt korv med morotsstuvning och potatis

I morse tog jag lite kort på några löv också. Jag plockade in dem för att göra vykort av dem. Min idé var att klistra upp dem på lite styvare papper och klippa ut runt lövets kanter, men det blev lite för avancerat så jag hängde upp dem i fönstret istället och det blev riktigt fint! Speciellt när solen lyser in genom fönstret och gör att alla "streck-som-syns-tydligt-i-motljus-och-som-säkert-håller-ihop-lövet-och-troligtvis-har-något-fint- namn-på-blomspråk" framträder så fint! :)


Ny klocka

Tänkte bara att jag skulle visa att jag köpt en ny klocka. Min gamla klocka betedde sig lite märkligt och började sacka efter så jag lämnade in den till urmakaren som gjorde en justering och sa att om den började likadant så var det fel på urverket. Den där lilla justeringen gjorde susen och klockan tickade på som den skulle tills en dag när jag tog på mig klocka på morgonen. Då visade min väggklocka halv åtta och min armbandsklocka visade sju. NEJ!!! tänkte jag. Nu är det kört! Ja, så i måndags blev det en ny. Tittade lite på klockor i söndags också när Daniel var här, men då blev det ingen. Men såhär ser den nya ut alltså. Vet inte om det är jag riktigt, men det blir väl det nu! :)


image39

Idag på morgonen har jag bakat banankaka. Mums! Bra recept om man har lite bananer som börjar nån sitt bäst-före-datum. Jag brukar kalla dem för morfarbananer eftersom morfar alltid hade sina bananer framme i en skål där de ganska fort blev prickiga. Såhär:

image42

En typisk morfarbanan!

Gammelstads kyrkby

I lördags var det en maxad dag. Jag och Daniel till Gammelstads kyrkby där det var öppet hus. Vi gick runt i kyrkbyn, tittade på läderhantverk, lanthandlar och smedjor. Om jag har fattat  saken rätt så var kyrkbyn själva Luleå stad förr i världen, men i och med landhöjningen var staden tvungen att flytta närmare kusten. 1621 anlades Luleå i Gammelstad och 1649 flyttade den mot kusten. Detta för att sjöfarten skulle fungera bättre. Så nu har vi Luleå stad och Gammelstad! Kyrkbyn är alltså en massa små hus byggda runt stadens centrum, kyrkan. På en del av husen fanns nu små skyltar som vi gick runt och läste på och det var ganska intressant att läsa om vad olika byggnader hade haft för funktion. Kyrkan var öppen för dagen så vi var ju tvungna att titta in. Hjälp vilken kyrka! Den var väldigt fin innuti. Kyrkan invigdes troligtvis på slutet av 1400-talet, men har fått sin utsida omgjort dels på 1700-talet och dels under 1954. I kyrkan fanns en riktigt mäktig orgel. 55 stämmor, 4200 pipor - den största 6 m och den minsta 5 mm! :) Ganska läckert! Undrar hur den låter...

  

En kort promenad från kyrkbyn ligger Hägnans friluftsmuseum. Där fanns ett litet café, en lanthandel och en barnstuga som var öppen. Vi fastnade vid fårhagen en liten stund. Mycket söta får!
Jag måste bara få fråga lite om någon vet något om dessa små halvförfallna hus som man kan se på åkrar lite här och där. Jag har sett en massa på bussresorna hit upp till Luleå. Jag bara undrar varför de är byggda som de är. Finns det nån smart funktionell vits med det? Om du vet vad det är för typ av hus och vad de används till så berätta!!!När tittat klart på fåren gick vi tillbaka till kyrkbyn för att äta lunch på Kyrkbyns kök. Om ni är i närheten så måste nu gå dit! Hur fint ställe som helst och så fort vi kom innanför dörren blev vi visade till ett bord och fick börja med sallad och bröd i väntan på maten som inte dröjde så länge faktiskt. De hade två rätter att välja på och vi valde att äta "helstekt oxfilé med sidfläskfylld grillad vit paprika, potatispuré smaksatt med vit tryffel samt en dijonvinägersky". Inte illa va? Det var riktigt gott och dessutom inte farligt dyrt. 89 kr! Under tiden vi åt kom kyparen/servitören och frågade hur det smakade och allmänt kollade läget. Sen blev det kaffe på maten, åtminstone för halva vårt gäng. Jag doppade en sockerbit i kaffet och åt upp. Det gick rätt bra, men jag vägrade ta en klunk kaffe bara som det var.

image37


När vi ätit gick vi in till själva Gammelstan, som ligger på gångavstånd från kyrkbyn, för att bada. Skönt var det! Speciellt bubbelpoolen! :) Efter badet gick vi vidare mot storhedens köpcentrum för att äta, men diverse omständigheter som busstider och matkö gjorde att vi tog bussen till stan och åt på McDonalds istället. Man kan ju inte äta fint två gånger på samma dag!

På kvällen var vi till norrbottensteatern tillsammans med Sussy och tittade på "Krymplingen på Inishmaan". En teaterkomedi som var riktigt kul! Det är inte alla dagar man är på teater så det var en kul upplevelse!

Sammanfattningsvis en riktigt bra dag!

RSS 2.0