Uppdatering

Hej på er!

Nu har det hänt lite här uppe. Är inne på andra veckan på praktiken. Min handledare är sjuk så jag har fått en ny. Nästa vecka blir det ytterligare en ny handledare eftersom jag då ska vara på en annan avdelning.... Ja, det är väl inte riktigt så bra som jag har önskat men men... Jag hoppas det blir bättre nästa vecka i alla fall! Inte för att det har varit jättehemskt hittills men ja...

Under helgen som gick hade jag min f.d pojkvän på besök. Ja, man kanske kan säga före detta eftersom han nu är min fästman!! :) Vi har förlovat oss!! :) Grattis till oss! Ringen glimmar fint på fingret och jag är så stolt och glad som får vara förlovad med Daniel. Han är den bästa! Det här skedde alltså den åttonde mars, relativt nära Dundrets topp. Vi hade väl tänk att vi skulle komma ända upp, men det gick inte med bil hela vägen utan det blev bil så långt det gick och sen trampade vi några minuter till fots till något som hette utsiktstoppen. Där bytte vi ringar och vips så var vi trolovade! :) Det blev ingen överraskning för någon av oss, utan vi hade bestämt allt tillsammans. På kvällen sen var vi till Fjällnäs slott och åt fin middag. Väldigt trevligt. Gå in på deras hemsida http://www.fjallnascastle.com/ så får ni se vad fint det var!

Under söndagen tog vi hyrbilen till Jukkasjärvi för ett besök på ishotellet. Men alltså!!! Vilket bygge! Åk dit!! Verkligen, åk dit! Så coolt (i dubbel bemärkelse). Ojoj. Jag ids inte beskriva hur allt var, men det var mäktigt att se! Efter det drog vi till Kiruna, mest för att ha varit där. Det kändes som lite dagen efter där.. och det var det ju också. Dagen efter melodifestivalens andra chans. Så Kiruna gav inte mig ett speciellt bra första intryck. Men vem vet, det kanske blir fler turer dit. Man ska aldrig säga aldrig!

Nej, nu orkar jag inte skriva mer. Sitter på biblioteket i stan igen. Andra besöket här. Ska passa på att kolla lite mer grejer när jag ändå är här och har tillgång till internet. Jag tycker att det känns lite dumt att göra det på praktiken. Sen är det väl så att man inte får använda datorn för privata ändamål när man är inloggad i landstingets nätverk. Jag vet att det slarvas med det, men jag vill ändå respektera det. Jag har kollat min mail och så, men inte så mycket mer. Jag tycker det känns bättre att gå hit då.

Hm, jag måste hem och göra middag sen. Tog ett par mackor när jag kom hem och sen gick jag hit för att hinna innan de stänger.  Börjar bli lite hungrig nu.

Nu har ni ju i alla fall fått lite att läsa och fått veta om Daniels och min stora nyhet! :)

Sammanfattning av Gällivare hittills.

Nu har första dagen på sjukhuset gått. Hur har det gått då? Jo, ganska bra måste jag säga. Handledaren verkar okej. Inte lika pratglad som Helene men det är väl dumt att jämföra antar jag. Jag har fått vara med och titta på ett vattengympapass och följt med till en del patienter. Jag är nu på medicinavdelningen och där ligger patieter med alla möjliga olika sjukdomar. Ganska spännande faktiskt. Idag var det en massa sjukgymnaster borta så min handledare fick täcka upp lite för några så vi var och sprang på lite andra avdelningar också.

Nu sitter jag på biblioteket. Träffade en snäll biblotekarie och har nu fixat lånekort här. Det tog ungeför 20 minuter att gå hit från där jag bor så det var ju inte långt direkt. Det såg längre ut på kartan. När jag spanat in detta ställe klart ska jag fortsätta utforska Gällivare. Jag har läst att de har en pizzeria som gör glutenfri pizza. Dit ska jag!!! Kanske inte idag, men innan jag åker härifrån ska jag ha ätit en pizza där.

På fredag kommer Daniel hit! :) Det blir fint.

Förresten kanske jag ska skriva lite om boendet. Det är en enplansvilla som tidigare varit demensboende. Alla rum är kala och det ekar överallt. Jag tror det hade varit lite mer hemtrevlig med lite tyger och lite mjukare möbler. Annars är det helt okej. Just nu bor vi fyra stycken i huset men det finns plats för fem till. En kille som bor där är läkarstudent och gör praktik på samma avdelning som mig så vi morsade på varandra på sjukhuset idag. :) Det bor även en tjej i huset, mitt emot mitt rum, som också läser till läkare men henne har jag inte pratat så mycket med. Sen bor det en pensionerad dam där också. Hon bor där när hon är och hälsar på folk och vintern i Gällivare, annars bor hon på Gotland. Skönt liv ändå!

Hm, nu har jag nog inte mer att skriva. Ska kolla mailen innan någon behöver denna dator.
Sköt om er!

RSS 2.0