Helg

Nu är det helg. Slut på föreläsningar för denna vecka. Kanske inte helt färdigpluggat för det, men i alla fall för idag!
Veckan har annars varit ganska soft. Skolan och cellgrupp på måndag. Vi hade bönekväll på cellen och det var hur härligt som helst! En annan kväll blev det filmkväll hos Sus. Vi såg en film som vi egentligen inte borde ha kunnat se hemma hos henne eftersom den går på bio nu. Jag kan inte förstå hur det gick till, men bra var den i alla fall! :)
I onsdagskväll kom min kära vän hit och det var ju hur bra som helst. Igår var vi på en promenad till ormberget och tittade på utsikten. (Jag tror att jag bor ungefär där tredje och fjärde delen av bilden möts, från höger.)

image27


 Vi gjorde även en god äppelkaka på äpplen från gammelåvägen. Den blev ganska kladdig, men smaken var inte alls dum! Såg på film gjorde vi också, the butterfly effect. Bra, men lite konstig film.

 

Jag har sett nykläckta kycklingar idag!! Helt otroligt coolt och fantastiskt roligt! Det är någon kurs på skolan som har haft en äggkläckningsbur ståendes i korridoren och beräknad kläckning var idag så jag gick förbi imorse för att se om något hade hänt. När jag närmade mig buren stod fyra tjejer och hängde över buren för att få en glimt in genom luckan. Jag frågade om det hänt något och fick som svar att en var kläckt och en var på väg. Spännande, spännande tyckte jag men kilade vidare för att skriva ut lite föreläsningsmaterial. Skyndade mig dit på rasten och där låg en gul tuss och flämtade och en grå, lite blötare tuss pep och försökte förgäves att resa sig upp. Den lilla krabaten tog sats för att komma upp på benen, men tippade framåt med en duns. Jag tror att huvudet var lite för tungt för kroppen. Det såg så sött ut! Pip! Pip! Pip!

Nu blir det nog mat snart och sen så blir det andra bullar.Lite senare... Det blev inga bullar, men det blev en promenad upp på ett annat berg och så blev det lite doobidoo på datorn. Har nu lagt upp några bilder också. Varsågod!

Vem är Gud?

Ja, det var ju frågan som gällde i förra inlägget. Svaret jag fick höra på ungsomssamlingen menade, väldigt kortfattat, att Gud är:
- Kärlek
- Evig
- Skapare
- Helig
- Allsmäktig
- Trofast
- Ljus
Sen tror jag att Gud är mer än detta. Gud är ju Gud liksom! Vem kan beskriva Gud?

En dum grej... Jag glömde min telefon på kyrkan. Så typiskt. Fick i alla fall låna en telefon och ringa till ungdomspastorn och be honom gå och hämta den. Försökte hitta någon sida på nätet där man kan skicka gratis sms för att meddela D att jag nog inte kommer få tillbaka den förrän imorgoneftermiddag. Det kan ju faktiskt hända att han försöker ringa mig innan dess. Eller funderar på varför jag aldrig svarar på hans sms. Hittade efter en hel del sökande en sida där det gick! En annan sida jag var inne på lät allt så bra. Man fick bli medlem gratis och bekräftelsen på medlemsskapet skulle skickas till mailen (och inte till mobilen som på vissa andra sidor). Jag kollade mailen där det var en länk man skulle trycka på för att aktivera och det gjorde jag. "Nu kan du logga in" stod det. Bra! tyckte jag och skrev in användarnamn och lösenord. Jaha, vad händer då? Jo, det ploppar upp en ruta som säger att jag måste uppge en kod för att verkligen verifiera att det är mitt mobilnummer jag vill ha som avsändare och den koden har skickats till min mobil! Men hallå! Jag använder den här sidan för att min mobil av en anledning inte är användbar. Smart sida!! Nej...

Nu ska jag minsann gå och sova. Det är verkligen dags för det nu.

image23
Ett av kvällens bibelställen:
"Gud är ljus och att inget mörker finns i honom. Om vi säger att vi har gemenskap med honom men vandrar i mörkret, ljuger vi och handlar inte efter sanningen. Men om vi vandrar i ljuset, liksom han är i ljuset, då har vi gemenskap med varandra, och blodet från Jesus, hans son, renar oss från all synd."
(1 Joh 1:5-7, Bibel 2000)

Morotssoppa

Idag åt jag morotssoppa, morfars morotssoppa. Grymt gott faktiskt! Man kokar morot, palsternacka och potatis i lite grönsaksbuljong. Sedan mixar man allt till en slät puré och rundar av med lite grädde. Hur gott som helst! Jag föråt mig nästan på det på Liljeholmen, men idag smakade det fint!

image22

Om ett tag ska jag iväg på ungdomssamling i kyrkan. Temat var; vem är Gud?
Bra fråga. Undrar om svaret kommer ikväll?

Hösten är här

Imorse var jag ute på promenad med kameran och det var så skönt! Solen sken och naturen var så fin. Jag önskar jag kunde ha varit ute en timma till och bara njutit! Tänkte jag skulle lägga ut lite kort på hur fint det är här i Luleå.

Jag gick ut strax innan åtta för att hinna gå en stund innan vi skulle börja med ett grupparbete halv tio. Då var det fortfarande lite frost på marken som låg kvar. Vad är detta för gräs? Är det kanske ogräs? Det var söta små blad i alla fall!En liten bit längre bort fanns denna färgprakt! På en enda rönn fanns hela färgskalan från grönt till rött! Det är helt otroligt vad naturen kan vara vacker! Ibland kan jag sakna Östergötland. Där fanns det nästan bara lövträd tror jag! Okej, det fanns barrträd också. Vad jag vill ha sagt är att där var det ännu rikare färgspel än här. Det fanns verkligen allt från mörkt grangrönt till djupaste blodlönnsrött! Dessutom var det som sagt bra mycket mer variation på lövträden än det är här. Gran, tall och björk i all ära, men jag vill ha fler av de andra lövträden!


På ett annat ställe hittade jag en liten skogsdunge. Den var väldigt liten, men också väldigt mysig! Därinne satt en fågel och tog ner ett gammalt bo som säkert har varit hem åt små fågelungar den här sommaren som gått. Fågeln hade sällskap av ett annat litet pipande djur, nämligen en ekorre. När den fick syn på mig stannade den upp i sitt kottskalande och stirrade på mig med sina ekorrögon. Jag stirrade tillbaka en stund och försökte fånga den på kort, men det gick inte så bra. Zoomen på kameran var inte tillräcklig, eller så brast det i min smygteknik...


Ytterligare en bit bort finns lite mer vatten. Vatten är ju vackert, eller hur? Den högra bilden av dessa tre är inte tagen på himlen utan på vattenytan. Så spegelblankt var det! Om man ställer sig på händer så kan man faktiskt tro att det är himlen man ser! Den vänstra bilden tyckte jag var så fin med både vattnet och alla färger. Sen kommer en sista bild med lite färg. Här var det en björk som helt hade snöat in på gult.

Ja, det var min lilla morgonpromenad det. Till sist bara en liten bild på hur stolsdynorna blev. Samma tyg som en av kuddarna på sängen.

Det var allt för mig idag! Nu ska jag fortsätta med att renskriva lite halvläsliga och ganska röriga anteckningar. Känns som att det kan vara bar att få lite ordning på dem!
Ha en riktigt bra kväll! (Eller dag eller natt eller vad du vill!)Full rulle

Idag har det verkligen gått ett i ett. Klev upp vid halv nio, fick ett meddelande om att det skulle göras ett grupparbete 12.30. Kände då att jag ville titta igenom det lite innan och dessutom skulle jag hinna handla innan tolv med en kompis som hade andra planer då. Efter handlingen blev det snabb lunch innan jag begav mig till en klasskompis där vi satt till strax efter 15. Hem och hämtade lite mjölk och en kryddburk för att sedan cykla över till den första kompisen och fixa mat där som skulle ätas med fyra vänner till. Mycket mysigt. Efter det tog vi oss alla in till korskyrkan för gudstjänst. Hälften med cykel, hälften med buss. Jag var alldeles klibbig när vi kom fram.. Gissa om jag cyklade eller åkte buss. =) Ja, och nu har jag typ nyss kommit hem. Ganska bra dag, men om jag får välja så hade jag gärna hunnit sätta mig ner och bara titta ut genom fönstret en sekund eller två.

Det var förresten en väldigt bra predikan. Handlade om att Gud är en och pastorn fick oss att fundera på om vi lät Gud vara Herre i vårt liv på alla områden eller om vi hade andra gudar som fick regera vissa områden i livet. Tänkvärt!

Godnatt!

Kuddar och gardiner

Tänkte jag kunde försöka lägga ut några bilder på dagens projekt. Har sytt färdigt ett kuddfodral idag. Den blev riktigt fin tycker jag. Jag har varit så pysslig sista veckan. Fållat upp gardiner, sytt stolsdynor, och ännu ett kuddfodral. Mycket kul! Fick en bra födelsedagspresent.. mamma och jag gick på stan och handlade tyg mm. "Du väljer, mamma betalar" Det var vad som stod på födelsedagskortet och så blev det. Nu har jag alltså gjort något av allt tyg! Här kommer en del av resultatet! Kanske kommer bild på stolsdynorna sen också

Den högra bilden är lite suddig, men den visar hur det ser ut på baksidan. En liten detalj som gör att man kan ha den vilken väg man vill. Tänk vad man kan göra med lite tyg. Den svartvita är gjord av den bit som blev kvar från gardinerna och av ett gammalt lakan som var helt utnött. Man tager vad man haver som det heter. Jag hade inga band till baksidan, så jag tog stadkanten på lakanet och det fungerade hur bra som helst!

.

En till blogg har fastnat i det ändlösa nätet!

Ingen mindre än min blogg. Nu gäller det ju bara att komma på hur det här fungerar, men det ska väl gå. Sen får vi väl se hur mycket det blir skrivet. Jag lämnar inga garantier på kontinuerlig uppdatering. =)
Nu ska jag utforska den här sidan och se vad man kan hitta på för kul på en blogg.
Ha det fint!!

RSS 2.0