Vackra blommor


Bukett som jag fick av mamma när hon var här.
Fick mer blominspiration i helgen när det var 50-årskalas.
Väldigt trevligt!

Det är bra nu

Ja, det mesta känns faktiskt bra. Idag är det en bra dag. Håret är otvättat men jag känner mig ändå fin. Kläderna är trasiga och för små... ja, faktiskt så är det så illa som det låter fastän jag överdriver en smula. Men jag trivs väldigt bra som jag är just nu. Solen strålar för fullt och sorbet-snön glittrar sitt allra glittrigaste. Dessutom hade en trevlig "kreativa kvinnor"-tidning i boxen idag, Helgen nalkas och det betyder träff med familjerna. Ja, det känns som att jag har två familjer. :) Pratade med pappa tidigare.. om lite allt möjligt. Mycket trevligt! Han är så bra min pappa! Var nyss ute och gick, postade ett brev. Och det är där det lilla oroskornet kommer in i bilden.. Det stavas jobb. Eller snarare jobbansökningar. Men jag försöker tränga bort oron men vardagsglädje och lyckas ganska bra faktiskt. Nu ska jag återgå till att studera artiklar. Ville bara skriva av mig lite.

Schellefte

Resan startade tidigt igårmorse. Från var sitt håll reste jag och D mot varandra och möttes i Skellefteå av alla städer! Vi hann med en hel massa och jag tror inte det blir så kul att läsa en hel novell. Ni får det i punktform.

*Avfärd med buss 07.25 från Luleå och med bil 06.30 från Husum.
*Goda rostbiffs- och potatissalladsmackor till förmiddagsfika.
*Shopping där jag fyndade ett par jeans och D en snygg skjorta.
*Skrapade ihop två kändispoäng var. Arne Hegerfors och Anders "Ankan" Parmström, stod vid hotellreceptionen när vi gick förbi.
*Fika med Susanna och Claes på ett charmigt café som eventuellt hette lilla Marie... Mysigt, gammeldags och hemmakänsla.
*Bokade bord på en restaurang utan att uppge något namn :)
*Slö stund på hotellet
*Såg på bio, revolutionary road, och fick hela salongen för oss själva. :)
*Melodifestival på storbild på den märkliga restaurangen.
*Så ska det låta i repris på hotellet ackompanjerat av dansbandsdunk från hotellets restaurang och källare.
*God natts sömn.
*Lyxig hotellfrukost alldeles för tidigt = lite frukost pga. bristande aptit.

Vet inte om punktlista var så mycket bättre. Inser att orden inte flödar. Alla bra och roliga intryck finns på insidan men jag vet inte hur jag ska få fram dem i text. Gårdagen var kanon helt enkelt!

Förresten har vi börjat odla tomater D och jag, på var sitt håll. Av fyra planterade frön har jag i nuläget en grön tunn stjälk på 1 cm! Ska bli spännande att se vem som får den första tomaten! :)

Helgbilder.
Några utlandsbilder. Klicka på de små bilderna för att se dem större.


Tygerna.

Bubbelblod

Lite sammanfattning av senaste dagarna. I torsdags var jag på födelsedagsfika hos en klasskompis som fyllde i måndags. Oj, vad gott det var med marrängtårta! Fylld med daim och grädde, dekorerad med persika och passionsfrukt. Kan varmt rekommenderas. Var faktiskt ute och joggade där på kvällen också. Fredagen var ganska lugn. Var till skolan en sväng och opponerade på ett arbete inför en inlämning. Sedan var det plugg hemma. På kvällen blev det lovsångsövning och sedan konsert med Old Town Gospel i EFS. Vilket gäng!!! De är helt grymma och jag fick glädjebubblor i blodet! :) Fika efter det och en massa snack om ditt och datt. Var nog inte hemma förrän ett tror jag. Och då var jag inte ensam. Nej, Susanna och Claes var upp och hälsade på och sov över här. Nice!

Igår var vi tre utomlands, till Suomi. Fast egentligen skulle vi till IKEA i Happis så vi vände ganska snabbt tillbaka till vårt hemland. Jag fyndade lite tyg. Ett som jag tänkte sy en klänning av och ett annat som bara var jättebilligt! Man kan väl inte säga så mycket om 9 kr/meter? Hittade även några ljus och en burk som jag ska göra mammas plommonsallad i till jul. Väl tillbaka i Luleå visste vi att det vankades melodifestival hos Magnus. Väldigt trevligt! Även denna kväll blev sen, hemma strax före ett.

Idag har Daniel och jag varit förlovade ett år. Det firade jag med att åka långfärdsskridskor tillsammans med en klasskompis, hennes kompis och ett par okända grabbar. Svårt men grymt kul! Resten av dagen har varit ganska slö måste jag säga. Har pratat i telefon en hel massa och nu tittar jag på så ska det låta medan jag skriver.

Försökte få in lite bilder, men misslyckades. Bilderna får väl komma en annan gång då!

Utmanad.

Tack för alla kommentarer! Det är alltid kul att läsa!

Jag kände mig utmanad av svägran.

Regler: Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du?: Maria
2. Ett ord på fyra bokstäver: Mask
3. Flicknamn: Matilda
4. Pojknamn: Markus
5. Yrke: Massör
6. Färg: Mörkblå
7. Klädesplagg: Mysbyxor
8. Mat: Makaroner
9. Sak i badrummet: Munskölj
10. Plats/stad: Mariannelund
11. En orsak att vara sen: Motorhaveri
12. Något man skriker: Mera!
13. Film: Mamma mia
14. Något man dricker: Mjölk
15. Band: Majoy
16. Gatunamn: Myran
17. Bil: Mitsubishi
18. Sång: Mirror

Vilka jag utmanar? Hm, ingen speciell. Jo förresten. Daniel och Jonas! Sedan kan övriga känna sig fria! :)

En ovanlig kväll.

Ja, det måste jag ändå säga att det är. För det är ju ingen vanlig kväll. Varje kväll är ju unik liksom! Den här kvällen har varit unik eftersom jag diskuterat personligt brev med mamma och det har vi nog aldrig gjort förut. Fick lite bilder från käraste svägran igår som jag skulle kunna använda till ansökningar. För övrigt är hon en grym forograferska/fotografinna som tar snyggbilder titt som tätt! (Svägra+bror ska faktiskt fyra av lite kort på mig och D i sommar!) Det är alltså hon som tagit denna finfina bild. Iallafall! Hon tyckte denna skulle passa till en ansökan. Vi hittade på lite snygga bildtexter som arbetsgivarna skulle få läsa.

"Snälla!! Låt mig slippa jobbet!"
"Så här ser jag ut när jag tittar in på kontoret och säger; det finns världens mumsigaste tårta i fikarummet. Kom!"
"Ge mig jobbet, annars... Jag vet var din brevlåda bor!"

Hm, jag vet inte om det skulle funka. Det blev en annan bild till sist. Jag tyckte inte att denna bild gav rättvisa åt min vackra haka och läppar.

En annan grej som är lite skoj är att det är 100 dagar kvar till bröllop nu. Det är inte så många dagar faktiskt! Och på söndag har vi varit förlovade ett år! Puss till D!

RSS 2.0