Tårfyllt avsked.

Nu skriver jag idag igen! :)

Jag ville bara skriva lite om sista dagen. Jag blev godkänd på första delen av praktiken och min handledare berömde mig och sa hur mycket jag utvecklats under dessa veckor. Massa beröm och lite tips och råd och det kändes hur bra som helst. Vi fick säga hur bra hon varit som handledare för oss och så lämnade vi över en lite present. Då blev hon jätterörd och grinfärdig och sen blev det kramkalas. Jag kan säga att jag också fick lite blanka ögon. Snacka om bra handledare! Jag vet inte hur det är med att skriva folks namn hit och dit på internet men jag har bara fina ord att säga om Helene Söderholm som varit vår handledare så jag tror inte att jag gör någon skada. Så fin människa och hon tyckte det var skönt att få just mig och Elin som sina studenter också. Ja, allt är bra! Stackars nästa handledare som måste mäta sig med Helene. :) Det blir inte lätt! :)

Nu ska jag inte sitta här mer utan göra mat istället. Först ska jag bara lägga in en liten fin bild! Klicka på den så blir den större! Den har jag burit runt på i fem veckor. Hihi!


Oj vad det händer mycket!

Ja, har på bloggen händer det inte så mycket, men av det kan man ju dra slutsatsen att jag har annat som jag pysslar med! Det var vad mamma sa i alla fall och det stämmer nog ganska bra. Bara för det kommer en liten uppdatering nu. Nu har jag gjort mina fem första praktikveckor på Sunderby sjukhus och det har varit hur bra veckor som helst. Jag har lärt mig en hel del, framför allt patientbemötande. Och vilka patienter sen! Helt underbara! De flesta blir glada när man kommer, vissa rynkar lite bekymrat på pannan när man säger att det är dags för träning men än har jag inte behövt haft så stora övertalningskampanjer. :)
Ikväll har jag bakat en sockerkaka till avslutningsfredagsfikat. Hoppas bara att den inte sjunker ihop och blir stenhård. Man vet ju aldrig när man bakar glutenfritt!

 På söndag drar jag nordväst... Gällivare here I come! Då blir det praktik på medicinavdelningen och på strokeavdelningen. Känns lite spännande... läskigt spännande men även lite nyfiket spännande. Allt är spännande. Praktiken, om jag ska lyckas packa för fem veckor, hur jag ska bo, om jag kommer ha dötrist eller om jag kommer gilla stället ganska bra... och så vidare. Jag tror nog att det bli ganska bra. Hoppas bara att jag får en bra handledare. Det tror jag nästan har störst betydelse för hur praktiken blir. Och hoppas att tjejerna som varit där innan inte haft samma handledare... känns som att det finns risk att bli jämförd då även om det kanske inte är tillåtet.

Blablabla... och Grattis på namnsdagen alla som heter Maria! Jag har blivit ihågkommen av flera stycken. Har till och med fått ett par presenter från mor å bror! :) Tack!

Nej, nu ska jag packa pluggpapper och titta på vilka böcker jag behöver ha med mig. Lite hjärt- och strokeföreläsningar ska jag nog dra med i alla fall! *suck* Jag gillar verkligen inte att packa. Kan inte någon göra det åt mig och göra det bra dessutom?

Var på skolan efter "jobbet" för att skriva ut lite från studentwebben men då ville inte sidan funka... Så typiskt. Jag får försöka imoron istället... då blir det mer packning också. Hur ska jag kunna bära alla väskor? Jag tänkte ju försöka få med brädan också. Eller är det överdrivet att släpa med den? Hur ofta kommer jag åka? Är det då bättre att hyra då? Hade ju ändå varit roligt att testa skidor en sväng... Åh!  Det får bli morgondagens problem...

Det var något mer jag hade tänkt skriva här, men det kommer jag inte på nu. Jo, jag hade nog tänkt varna för dålig uppdatering. Man vet ju aldrig hur det blir med bloggande från Gällivare. Jag ska minsann försöka uppdatera er lite, men man vet aldrig. Händer det något nämnvärt så får ni veta det!

image129

Sköt om er!


Gissningstävling!

Tävling och tävling förresten...
Jag har inget pris att dela ut annat än äran att komma på vad detta är före alla andra!
Så alltså, vad är detta?

image128

Vitlök.

Titta vad det växer!!!

image115
26 januari

image124
30 januari

image123
8 februari

Idag är det den 10 februari och den längsta pinnen på min lilla planta stäcker sig 40 cm över jorden. Inte så snygg växt kanske, men jag tycker att det är lite roligt att det växer i alla fall!

Igår var jag på en gospeldag som ordnades i kyrkan. Vi var ca 30 personer som övade in 10 låtar på ca 5 timmar och sen hade vi en konstert. Det var typ hur kul som helst! Idag blev det ett litet smakprov på det på gudstjänsten. Tänk att det kan vara så kul att sjunga i kör! Fast i pausen mellan all övning och konserten var alla ganska trötta tror jag. Det tar på att öva in en massa låtar och hålla koll på både texter och stämmor!

Nu ska jag göra lite måsten och sen ska jag försöka ha en slapp kväll. Det har  varit fullt upp i helgen känns det som. Snart är det måndag igen. Hjälp vad fort det har gått! Jag skulle kunna ha helg två dagar till! :)

Ha en fortsatt bra söndag vänner!


Yes!!!

Åh, fy vad skönt!! Kollade just tentaresultat. De preliminära säger att jag fick VG på alla delar! :) Jag är nöjd! Fett nöjd till och med! Det grymmaste av allt är att jag tror att jag fick full pott på den del jag var mest osäker på. Okej, ärligt så chansade jag lite på några, eller jag hade för mig att det kunde vara som jag svarade men jag var verkligen inte säker på att det var det rätta svaret. Jag tror att maxpoängen var 11 och det var det jag fick så... :)

Nog med skryt. Blev bara så glad! Nu sitter jag här igen innan middagen. Ska titta på lite recept för att få inspiration inför helgens och veckans middagar. Tänkte att jag skulle ta mig till Slemmis idag och handla. Undrar om jag kanske skulle köpa en grötkorv. Det är så gott!

Jag fick förresten mina kläder från LaRedoute igår. En tröja och en kofta. Linnet hade jag fått tidigare. Koftan var jättefin tyckte jag! Korta armar (jag vet att det egentligen heter ärmar, men jag gillar inte det ordet... alla fattar ju ändå!) och luva, knyt i midjan + några knappar. Den var tunnare än jag hade föreställt mig men jag gillade den skarpt. Jag försökte ta några självporträttsbilder, men jag vet inte om jag törs lägga upp dem. Har inte lagt in dem på datorn än. Jag får se hur jag gör när jag väl har laddat in dem på datorn. Tröjan var randig och i nån sorts ull. Tunn var den men verkade vara jättevarm. Jag hann nästan börja svettas under tiden jag provade den! Då kan nu ju tänka er! Speciellt om ni tänker på att jag i normala fall är en.... "fryslort". (Visst var det så du kallade det Mikaela? Om man jämt var kall?).

Nu kanske riset är klart. Jag ska kolla. Ikväll blir det handling och i bästa fall lite städning. Det vore grymt om jag lyckades genomföra lite städning men just nu känns det tveksamt.... Det måste i alla fall göras i helgen!

Mors och hej!

Mitt hem, en sanitär olägenhet?

Usch, det kändes sunkigt när jag kom hem från cellgruppen igårkväll. Hade inte diskat bort middagen, inte ens blötlagt tallriken och det låg salladsrester kvar på bänken sen jag hackade den. Ugnsformen som det var spolat vatten i stod kvar och täckte för hela diskhon vilket har lett till att all disk som borde ligga nere i diskhon ligger bredvid på bänken.. Usch! Dammigt är det här också. Vilken snuskmaja jag är! Men det är ju mest bara jag som måste stå ut med det och det funkar... Det som inte dödar det härdar som man så fint säger...

Var bara tvungen att kolla upp lite om sanitär olägenhet... Enligt Hälsoskyddslagen där det står om hur det ska vara på t.ex. skola och dagis mm. står det att läsa följande: "Med sanitär olägenhet avses enligt 1 § andra stycket HL en störning som kan vara skadlig för människors hälsa och som inte är ringa eller helt tillfällig." Så mitt hem kanske inte är en sanitär olägenhet riktigt än. Men det är ju i alla fall en lägenhet!! :)

Nu har jag nyss kommit hem från praktiken. Har fått vara med på en protesutprovning idag. Spännande! Och damen som fick den blev så glad över att få stå på två ben. Ögonen lyste! :) Dagen har annars gått hur fort som helst och jag har faktiskt inte varit speciellt trött idag. Blev trött på bussen hem och nu sitter jag här och väntar på att morotssoppan ska koka upp. Tänkte jag kkunde uppdatera lite här samtidigt. Mamma hade visst varit in och kollat men här händer det ju inte så mycket! Inte så ofta i alla fall. :)

Nu har jag inte mer att skriva om för tillfället tror jag. Jo, just det. Sommarjobbet är nog i princip säkrat nu. Skönt. Måste kolla lite den här veckan bara. Sen ska jag ringa upp igen och bestämma nåt definitivt. Det blir samma som förra sommaren. Hemtjänsten. Det var ganska roligt jobb faktiskt! Lite stressigt men helt ok.

Åh, jag skulle kunna ta ledigt en vecka nu och bara sitta och pyssla hela dagarna. Det vore grymt soft! Det är inte det att praktiken är tråkig eller så, men jag har några projekt på G nu som jag är taggad på att greja med, men det går sakta och jag har lite andra aktiviteter på kvällarna. Oj, vilken toklång mening det där blev. Men äh, jag ids inte formulera om den. Ska ta fram storsleven och röra lite i soppgrytan!

Tjingeling!

RSS 2.0