Sockarna klara!


Här var den första som blev klar. Men det mörkare garnet tog slut så efter lite tänkande och upprivna maskor blev resultatet såhär:

Jag är nöjd, mycket nöjd! Första hälen fick jag hjälp med men den andra klarade jag själv! Man lär sig något nytt hela tiden! Nästa stickprojekt är en mössa. Har införskaffat garn och idag hämtade jag stickor i rätt storlek hemma hos mamma och pappa och passade på att snällbusa samtidigt. Fast jag vet inte om det räknas som bus när det är snällt, kanske snarare överraskning. :) Ikväll blir det kalasmiddag och körövning. Är så i valet och kvalet om jag ska duscha.. Har haft flätat hår så det är så fina lockar i håret. Samtidigt behövs nog en hårtvätt... En permanent kanske skulle vara lösningen.


Att inte gråta över spilld mjölk

Idag väntar jag mest på att få börja jobba men jag har ändå fått lite gjort. Bakat ett par limpor, skottat lite och ritat av mönster till nästa syprojekt. Tror att jag måste införskaffa en tvillingnål bara och kanske tråd, har inte kollat så noga.

Till en helt annan sak. Vi brukar samla ursköljda mjölkpaket i ett flingpaket under diskbänken. Eftersom det inte ryms så mycket där har vi en flyttkartong som vi fyller över i så vi inte måste åka iväg med kartongerna så ofta. Idag hämtade jag flyttkartongen för att flytta över lite. Vad händer? Filngpaketet är trasigt och ut på mattan rasar alla mjölkpaket. *suck* Med små sköljslaskar kvar i... som hamnar på mattan. Ja, vad gör man... ingen idé att gråta. Mattan åkte ut på skakning först och sedan ner i tvättmaskinen. Jag hoppas vår trogna maskin pallade mattan bara. Har inte varit och hängt upp den än.

Ska ta mig en tur till biblioteket sedan och se om det finns något kul i läsväg.

Småpyssel

Nu har Hedvig kommit ur sin puppa ochjag har sytt ett par grejer som jag tänkte visa här nu när föräldrarna redan sett dem.


Först ut ett par byxor med knytband på axlarna. Inget som passar idag, men kanske när det börjar krypas?


Sedan en sovpåse som jag var tvungen att testa sy. Efter ett mönster i en sytidning. Ska tydligen var bra för bebisen att sova i så att den inte sparkar av sig täcket i sömnen.

Svårstavad tårta

Så här blev förlovningstårtan, en schwartzwald. Och S och M är ett så fint par! Det var en trevlig middag med supergod mat av svärmor.

Den nervösa oron är lugnad nu. Jobbar 75% två veckor till, till slutet av mars och sen vet jag inte mer, men det var ett litet specialuppdrag (eller vad man ska kalla det) som jag var mest orolig över. Men nu har jag jobbat på stället och det kändes bra. Jag har så lätt att oroa mig över saker jag inte vet hur jag ska hantera. Idag är ett bra exempel. Börjar jobba 14 och har pooltid några timmar från början, fick veta att jag ska vara på sjukhemmet. Har inte jobbat där (förutom 2 veckors sommarjobb under högstadietiden) och vet inte alls vad man gör där... och så flyttar orosfjärilarna in i magen. Fast egentligen vet jag att jag inte behöver oroa mig och att ingen förväntar sig att jag ska kunna alla arbetsuppgifter när jag kommer dit första gången. Egentligen alltså... men fjärilarna fladdrar på lite ändå fast jag säger åt dem att det är lugnt. Idag har jag inte gjort många knop. Betalat några räkningar och stickat vidare på den andra socken. Igår var jag desto flitigare och bakade två sorters bröd, tvättade en del och städade. Jag lyckades även baka ett vapen. :) När jag skulle in med middagens korv i ugnen tyckte jag att det luktade lite bränt. Längst in på gallret låg en stenhård svart bulle som hamnat utanför plåten. :) Och den var verkligen hård, inget man vill få slängt i huvudet!

Förlåt

Ja, jag måste be om ursäkt för att jag skrämmer upp er med min oro. Det är inte så farligt som det låter. Egentligen är det jättebra för det kanske är jobb på g, men som situationen är just nu blir jag toknervös och överdrivet orolig för hur allt ska bli och fungera...

Idag har jag gjort det igen... Pysslat med massa skoj utan att ta bilder. Tog en nu på slutet som ni får se. Små chokladhjärtan som ska få pryda en förlovningstårta. Till tårtan skulle det vara 4 äggulor och då började jag genast fundera ut vad man skulle kunna ha äggulor till. Jag kom fram till att glass var ett bra alternativ så det blev inhandling av grädde och nu har jag en ananasglass och en hallon- och marängglass i frysen. Mums! Frös in den sista i små formar så det blir lagom att dela på två. :) En bit till mig och en till världens bästa D. Kanske redan ikväll?

Nej, nu är det snart dags att laga mat, sen blir det gympa och lite paketinslagning.


Man ska inte klaga...

... men det gjorde jag. Och fick 125 spänn i brevlådan idag för två svarta strån i mjölpaketet! :) Tack för det Semper!

Har annars varit på stan med svärmor idag och fixat lite presenter. Det var riktigt skönt att vara på stan idag, det behövde jag. Just nu är det mycket oro i huvudet och magen som inte riktigt vill släppa greppet, men jag tror att det är på väg att reda ut sig och jag är lyckligt lottad som har en go familj som kan lugna mig. Vill inte gå in på mer detaljer än så just nu. Men mitt i allt finns små solstrålar som lyser upp och skingrar orosmörkret. Bl.a. en svågers förlovning, ett nyblivet fasterskap och rosor från mannen! :)

Lapptäcke

Kom på att jag kan visa dessa bilder. I ett tidigare inlägg visade jag en glimt av något jag sytt till puppan. Det var ett litet lapptäcke som nu är överlämnat till de blivande föräldrarna. Därför törs jag visa lite bättre bilder. Lapptäcke på en sida och fleece på baksidan, fodrad med vadd. Har en kunglig symaskin med övermatning så det var inga problem att quilta (?), alltså att sy sömmar tvärs över för att hålla ihop allt. Jag behärskar inte syspråket fullt ut ännu, men jag tror ni fattar! Jag blev riktigt nöjd med täcket, förutom att jag kunde ha gjort det större om jag haft mer av fleecetyget. Annars perfekt! :)

Bullar.


Idag blev det lite bakning. Tyckte det skulle smaka gott med en bulle i skidbacken nämligen! Ska ta och packa inför lägret strax, måste äta lunch först. Annars går jag runt och är lite nervös idag...

Har förresten sytt två söta bebisgrejer nyligt. Bilder kommer.

RSS 2.0