Förvandlingen

Ja, nu har jag grejat klart i vardagsrummet och ni ska få se hur det blev! Jag börjar med lite före-bilder. (haha!) Det är ingen vidare kvalitet eller skärpa på korten... men jag tror att ni ser på ett ungefär ändå!

Före


Efter

Det blev alltså ett litet färgbyte och en liten ommöblering. Jag tycker det blev trevligt jag!

Ni ska få lite detaljbilder här nedanför.


Två sorters kuddar i lila och matchande ljus.


Kudde sydd av gammal kofta. Dragkedjan fick vara kvar,
där stoppar jag in kudden!


Ytterligare två kuddar. Lägg märke till att korgarna i bokhyllan
passar bra ihop med korgkrukorna i fönstret!

Plötsligt händer det!

Ja, det är som med triss... plötsligt fick tomaterna färg. Efter en härlig helg i skellefteå för vår del och en helg med lugn och ro för tomaterna gjorde susen! Igår smakade vi den första egna tomaten! Så god! och roligt när man vet att det började med ett litet pyttefrö som vi själva stoppade ner i en liten kartong med jord. Fantastiskt att det kan komma så mycket ur ett frö!

 

Efter tomatmacka till kvällsfika åt vi nybakta bullar. Hade ett halvt paket jäst och ett oprövat recept hemma. Resultatet blev strålande och receptet var enkelt. Som vanliga bullar, men de behövde bara jäsa en gång. Skulle ju faktiskt kunna ge er receptet! Det bästa är att det är glutenfritt!

 


På jäsning och i ugnen.

Kanelbutterkaka

 

  • Blanda 25 g jäst, ½ dl flytande margarin, 2½ dl kall mjölk, 1 msk husk. Låt svälla 10 minuter.
  • Arbeta in ½ dl socker, 1 krm salt, 1 litet ägg, 6-7 dl GF mjölmix.
  • Kavla ut till 50 x 35 cm.
  • Rör ihop 50 g smör, ½ dl socker, 1 msk kanel. Bred på blandningen, rulla ihop degplattan och skär i 16 bitar. Placera i ugnsform 20 x 30 cm. Låt jäsa 1½ timme. Pensla på ägg och stö över pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen 20 minuter på 200 grader.

Fel färg... och lite smak

Det finns en del som är lite petiga av sig...

Postat av: Jonas
Inte heller jag har hört talas om tomatmarmelad. Däremot kan jag tycka att den borde vara röd... och äppelmos borde vara gul! =)
2009-10-06 @ 19:39:27

Det ligger väl viss sanning i det där. Men man måste våga vara lite rebell! :) I alla fall så smakade tomatmarmeladen bra, inte alls någon bränd smak! Och så tänkte jag att ni skulle få se en bild på hur tomaterna ser ut nu! Varsågod!

Hm, tja.. det ser alltså likadana ut som när vi tog in dem. Har inte alls blivit det minsta röda än. Okej, jag erkänner, det här är en gammal bild, men det är liksom ingen idé att ta en ny. Den enda skillnaden är att det är färre tomater på fatet nu eftersom alla små har blivit marmeladade!

Tomatmarmelad

Jo, nu är den klar! Har inte smakat än, tänkte att det kanske blir en rostad fralla ikväll med nymarmelad! :) Tyvärr (miss)lyckades jag med att bränna fast lite, men jag hoppas att det inte tog smak av det. Men det var roligt att göra! Har för övrigt haft doften av höst i näsan hela dagen. Först morgonpromenad i rimfrosten, sedan tomatmarmelad, rödvinbärskaka och så har jag frusit in lite mer äpplen. Känner mig som en riktig hemmafru. :)


Det såg så fint ut när man hackade upp småtomaternaDen färdiga burken!


Tomatskörden

I lördags var det skördedags. Jag drog på mig bröllopsskorna (!), gick ut i växthuset och skrapade ihop en hel del tomater, både stora och små. Om man räknade alla var det ca 30 stycken, men om man inte räknade de allra minsta så var det nog 20 som var halvstora! Idag ska jag testa att göra grön tomatmarmelad!


Snygga stövlar gör jobbet ännu roligare!

 


Nu ligger tomaterna och solar sig.

 


Blandade storlekar, det här var nog den största.


Äppelmos

Jajjemän! Idag har jag gjort äppelmos, men det vet väl alla redan.. denna facebook. Och mamma vet det också eftersom hon var här. ;) I alla fall så var det så här rosa den blev av äpplenas röda fina skal! Allt går i rosa nu när det är rosa-bandet-kampanj, till och med min äppelmos! Det blev en äppelpaj till efterrätt också. Ett nytt recept som var smaskigt, lite frasigt med nötter på toppen. Sorterade noter ikväll efter gympan också, men jag vet inte om jag känner att det blev så mycket bättre ordning. Det börjar bli så mycket noter, speciellt nu när vi slår ihop alla noter vi har! Men det är ju roligt också. Men hittar gamla godingar när man sorterar.

Imorgon kanske det är dags att ta kort på vardagsrummet. Jag planerar en make-over där så då vore det ju skoj med före- och efterbilder! :) Eller hur? Nu ska jag runda av dagen. Sköt om er ni som läser! Kram!


Hyllning!

Väntar på mamma som ska komma och äta lunch här snart. VIll bara hylla ICA format i Upplandsväsby för deras glutenfria utbud. Var där (och i sthlm) i helgen och när jag gick och sökte efter något glutenfritt hittade jag två hela frysskåp med bara glutenfritt!! Det fanns ostfralla, linfröfralla, nån annan sorts fralla, russinlimpa, flera andra limpor, tekakor osv. Det var en av frysarna. I den andra var det kakor och bullar! Det fanns till och med wienerbröd och dammsugare! Wohoo!! Dit måste jag igen! Var sugen att testa wienerbröden men det blev bara matbröd. Allt från KEA-bageriet. Jag blev så glad!!

För övrigt hade vi det bra i Uppsala, Upplands Väsby och Stockholm. Var på hovet och såg Modo vinna mot Djurgården. Djurgårdssupportrarna gick förbi oss och skrek att vi var bönder allihopa.. som om vi skulle ta illa upp av det?! Jaja, de försökte i alla fall.. ;) Efter matchen gick vi och åt. Nio personer intog den lilla restaurangen och våra bordsgrannar kom att bli helgens snackis. Det var självaste familjen Reinfeldt med livvakter som åt på samma ställe som oss. :) Var ju faktiskt rätt fränt... konstigt nog. De är ju som vilken familj som helst, bara det att de syns i media rätt ofta och inte går någonstans utan livvakter... (inte ens på offentliga toaletter :))
Tyvärr blev det ingen luftballongsfärd för oss som det var planerat. Höstvindarna var för kraftiga så vi åkte hem något besvikna men ändå rätt nöjda över helgen.

Mamma var är du?

RSS 2.0