Slutet... eller början.

Vill börja med att skriva en låttext. En fin skolavslutningsssång som jag sjöng på lågstadiet.

Sommarlov vi väntat på
sommar vi snart ska få
Visst är fröken och skolan bra
men sommarlov vill vi ha!

Idag fick jag sommarlov. Så nu börjar sommaren... och värmen... och allt som hör till den tiden. Det ska bli väldigt skönt att komma hem till mina käraste nära! Jag åker hemåt imorgon så ikväll har jag packat väskorna och rensat lite i skafferiet. Imorgon blir det sista rycket med att bära ut sopor, packa det sista och se till att allt är i sin ordning innan jag drar. Jag ska förresten flytta en soffa imorgon också. Jag ska nämligen agera förråd i sommar. Vem vet? När jag provat att ha en soffa kanske jag alltid vill ha det! :) Vi får väl se, som man säger.

Hm, jag tänkte att jag skulle ha mycket att skriva om, men det har jag inte känner jag.

Det blir introduktion i sommarjobbet under måndag, tisdag och onsdag. Jag kommer att jobba inom hemtjänsten i sommar och det känns bra. Alltid lite spännande från början innan man lärt sig vad alla vill ha hjälp med och vad som förväntas av en, men det brukar gå ganska bra.

Nu blev jag lite sugen på att lägga in lite bilder. Här kommer ett smakprov på hur babyfilten blev som jag sydde till lilla Ingrid. Tyvärr tog jag ingen bild på det färdiga exemplaret, men jag tror att ni kan föreställa er hur det såg ut.


Klicka för att göra bilderna större.

image152
Den här då pappa? Blir du sugen på att segla nu?


Det här är bilder från förra sommaren när jag var i Göteborg, eller snarare Kungälv. Där blev det en tur med kompisens segelbåt. Mycket härlig tur och det var fler än vi som ville spendera dagen på vattnet. Den där sista bilden med klipporna gör till och med mig lite sugen på sommar och sol. Det är ändå något speciellt att få ligga på solvarma klippor och höra havets kluckande och måsarnas skrik. Förresten så vill jag nog tillbaka till Kungälv någon gång. Det var en mysig plats som jag fick ett bra intryck av.

Oj, nu försvann jag iväg i mina tankar en stund. Kom att tänka på kycklingarna som de kläckt på skolan. Jag och en klasskompis stod och beundrade de små dunbollarna en lång stund efter att vi slutat. De flesta var bruna och svarta men det fanns en som var perfekt påskkycklinggul. Dessvärre var det nog hackkycklingen... den hade ett sår i huvudet och blev pickad i ögat ett par gånger... stackarn. Men, hörni, det går ju inte för sig att sitta här halva natten! Jag måste faktiskt sova nu. Å andra sidan om man tänker efter så måste jag inget särskillt. Jag ska ju bara sitta på bussen imorgon!

De fagra blomsterängar och åkerns ädla säd
De rika örtersängar och lundens gröna träd
De skola oss påminna Guds godhets rikedom
att vi den nåd besinna som räcker året om

I denna ljuva sommartid
gå ut, min själ, och gläd dig
vid den store Gudens gåvor
Se, hur i prydning jorden står

Ja, så här välkomnar jag sommaren! Tänk ändå vilken skapelse vi lever i som får uppleva alla årstiders olika charm. Klart att man har sina favoriter, men jag skulle tro att de flesta ändå vill ha lite variation. Tänk om man var tvungen att välja bara en endaste årstid... Vilket svårt val! Det skulle bli svårt att enas om ett beslut som alla är överens om. Det kanske är bra att vi har lite olika så alla får det de gillar bäst! Nu börjar det bli varmt i luften i alla fall och jag ska passa på att låta solen värma mig och därmed inte frysa i sommar! Tack Gud för sommaren!

Sköt om dig!



Kommentarer
Postat av: Lisa

Oj, va fint lapptäcke du gjort! Nästan likadant som jag gjorde till Joakims systerdotter, fast det var med andra färger. Visst är det ganska kul att sy lapptäcke?

Skönt med sommarlov. Jag har nästan lov. Vi har opponering på tisdag, sen är det lov på riktigt :)

2008-05-31 @ 00:11:27
URL: http://lisagidlund.blogg.se
Postat av: Camilla

Härligt med sommarlov väl?=) Själv får jag sommarlov efter måndag då min Cuppsats examineras, sen är de färdigpluggat för ett tag framåt, dags att bli vuxen och söka sig ett jobb;) Hoppas du har de bra, kram på dig!

2008-05-31 @ 09:59:07
URL: http://lillcamme.blogspot.com
Postat av: Linda

va du är pysslig å duktig!! bra jobbat! å vilka härliga seglarbilder...jag får havsabstinens! äre du som tagit dem? jag ser potential...vi två behöver inte leja nån att ta vårat skivomslag det säjjer då jag! Stor kram!

2008-06-02 @ 21:00:46
URL: http://lindaaronsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0