Plötsligt händer det!

Ja, det är som med triss... plötsligt fick tomaterna färg. Efter en härlig helg i skellefteå för vår del och en helg med lugn och ro för tomaterna gjorde susen! Igår smakade vi den första egna tomaten! Så god! och roligt när man vet att det började med ett litet pyttefrö som vi själva stoppade ner i en liten kartong med jord. Fantastiskt att det kan komma så mycket ur ett frö!

 

Efter tomatmacka till kvällsfika åt vi nybakta bullar. Hade ett halvt paket jäst och ett oprövat recept hemma. Resultatet blev strålande och receptet var enkelt. Som vanliga bullar, men de behövde bara jäsa en gång. Skulle ju faktiskt kunna ge er receptet! Det bästa är att det är glutenfritt!

 


På jäsning och i ugnen.

Kanelbutterkaka

 

  • Blanda 25 g jäst, ½ dl flytande margarin, 2½ dl kall mjölk, 1 msk husk. Låt svälla 10 minuter.
  • Arbeta in ½ dl socker, 1 krm salt, 1 litet ägg, 6-7 dl GF mjölmix.
  • Kavla ut till 50 x 35 cm.
  • Rör ihop 50 g smör, ½ dl socker, 1 msk kanel. Bred på blandningen, rulla ihop degplattan och skär i 16 bitar. Placera i ugnsform 20 x 30 cm. Låt jäsa 1½ timme. Pensla på ägg och stö över pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen 20 minuter på 200 grader.

Kommentarer
Postat av: mamsen

Ser smarrigt ut, både tomaterna och bullarna. Jag får göra ett nytt försök nästa sommar med att odla tomater. Få ge dem bättre förutsättningar redan från början.

2009-10-28 @ 19:03:56
Postat av: Linda

Ser sjukt gott ut med butterkaka. Får man smaka?

2009-10-29 @ 23:05:26
URL: http://lindaaronsson.blogg.se/
Postat av: Sara

Är det skörden från dina tomatplantor som du sådde i våras? Kram /Sara

2009-11-07 @ 21:24:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0